Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Katliamı: Kripto Para Piyasası 8 Milyar Değer Kaybı Yaşarken, Bitcoin Cash 1 Haftada Yüzde 25 Düştü!

Geçtiğimiz 12 saat boyunca, kripto para piyasası 8 milyon doların bir anda uçuşuna tanıklık etti. Bitcoin Cash ve Stellar Lumens gibi önde gelen kripto para birimleri ise, top 10 kripto para birimine düşüş konusunda liderlik etmekte.

Geçtiğimiz 10 gün boyunca ilk defa, BCH fiyatı 500 dolar seviyesinin altına indi ve 480 doları gördü. BCH geçtiğimiz hafta içerisinde 630 dolar seviyelerine kadar çıktıktan sonra, hard fork olaylarının iyice gergin bir hal alması sonrası %24.4’e varan haftalık düşüşe imza attı.

Bitcoin Cash’e Neler Oluyor?

Hard Fork öncesi özellikle bir ağ bölünmesinin yaşanacağına garanti gözü ile bakılması, bir çok yatırımcının BCH almasına neden oldu ve BCH bu alım ile ciddi bir artış yaşadı. Daha sonra olayın Craig Wright ile Jihan Wu arasında daha kişisel bir hal alması ve yatırımcıların da gerilmesi, birden alım baskısı ile yükselen BCH’nin aynı keskinlikte düşüşüne sebep oldu.

BCH hard fork’una sayılı saatler kala, Bitcoin Cash’in 24 saatlik hacmi de %10,12’lik bir düşüşe uğradı ve BCH basın saatine göre 478 dolardan işlem görmekte.

Piyasa Nereye Gidiyor?

Basın saatine göre piyasa hacmi açısından top 10 arasında yer alan kripto para birimlerinin hepsi kızıla boyanmış durumda. Bitcoin %1,09 düşüş yaşarken, ETH %3,41, XRP %4,43, Stellar %6,12, EOS ise %4,33’lük düşüş yaşamakta. En çok zarar edenlerden birisi olan Stellar, geçtiğimiz haftalarda ciddi bir yükseliş elde ettikten sonra BCH’nin kaderini paylaşmakta.

Bütün piyasa kızıla boyanmışken nadir yeşillerden biri olmasıyla dikkat çeken Chainlink ise, %6,51’lik yükseliş ile 38. sırada yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment