Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Yüzde 40’ın Üzerinde Düşüşe Geçti ve Stellar Lumens Dördüncülüğe Yükseldi

Kripto para birimleri Bitcoin Cash tarafından başlatılan kaos sonucu, çok sert bir ayı piyasasının etkisine girdi ve piyasadan iki hafta içerisinde toplamda 40 milyar dolara yakın hacim silindi. XRP‘nin daha az zarar yaşayıp ikinciliğe yükselmesinin ardından, piyasa hacmine göre beşinci sırada yer alan kripto para birimi Stellar Lumens de, olayların mimarı Bitcoin Cash’i geçerek dördüncülüğe yükseldi. Bitcoin’in 5.000 dolar altına indiği bu günlerde, Bitcoin Cash basın saatine göre %43 düşüş yaşıyor ve düşüş her geçen dakika daha da artıyor.

CoinMarketCap verilerine göre Stellar Lumens’in de piyasa hacmi durmadan azalsa da, Bitcoin Cash’in yaşadığı düşüş şu an top 10 kripto para birimi arasında en büyüğü konumunda. Bitcoin Cash basın saatine göre 213 dolardan işlem görürken, Stellar %8.29’luk düşüş ile 0,219 dolardan işlem görmekte.

Kardeş kripto para birimi olarak görülen ve benzer hedefleri olan XRP ve XLM’nin son hafta içerisinde yaptığı atak ise, yükselişten değil, düşüşü korumalarından kaynaklanıyor. Top 10 arasında basın saatine göre en az zarar yaşayan kripto para birimleri %1’lik düşüş ile XRP ve %8’lik düşüş ile XLM konumunda.

CryptoTrader programının sunucusu ve ünlü analist Ran NeuNer, geçtiğimiz gün attığı bir tweet ile XRP’nin bu oranla giderse Cuma gününe kadar Bitcoin’i geçebileceğini ifade etmişti. Bitcoin ile XRP arasında piyasa hacmi farkı ise hala çok yüksek bir farka sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment