Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kıyameti Devam Ediyor: Piyasa 24 Saatte 20 Milyar Dolar Kayıp Yaşadı

Kripto para piyasası adeta geçtiğimiz hafta Çarşamba gününden beri belini doğrultamadı. Bitcoin Cash hard fork öncesi süreç ile başlayan ve hard fork sonrası çok daha kötü bir hal alan kripto para piyasası, son 24 saat içerisinde 20 milyar doların üzerinde piyasa hacmi düşüşü yaşadı. Geçtiğimiz hafta zaten 28 milyar dolar değerinde kayıp yaşayan kripto para sektörünün yeni haftada ettiği zararlar ile toplam miktar 50 milyar dolara yaklaştı.

Piyasaya Kaos Hakim

Piyasadan 20 milyar dolar silinirken, bunun en büyük sebebi ise yine en büyük düşüşü yaşayan kripto para biriminin kendisi: Bitcoin Cash. Jihan Wu ve Craig Wright‘ın ön planda olduğu Bitcoin Cash ABC ile Bitcoin Cash SV ekipleri, aralarında yaşanan anlaşmazlık sonucu ağı böldü ve piyasayı da en az kendi destekledikleri kripto para birimi kadar kötü etkiledi. 

Bitcoin Cash basın saatine göre %44.27’lik düşüşle top 10 arasında diğer rakiplerine kıyasla en çok zarar eden kripto para birimi oldu. BCH o kadar fazla düşüş yaşadı ki, dördüncülüğü Stellar Lumens‘e kaptırdı ve görünüşe göre gün sonunda altıncılığa kadar gerileyebilir. Bitcoin ise son 13 ayın en düşük seviyesine, 5.000 dolar altına indi. 5.000 doların altı Bitcoin için 2017 yılının Ekim ayından beri görülmemişti. İki dönem arasındaki tek fark ise o esnada piyasaya boğalar hakimken, şimdi tam bir ayı kıyameti yaşanıyor.

Ethereum da SEC’in bütün ICO’ları paniğe sürüklemesinin ardından yavaş yavaş ölüme doğru ilerliyor. ETH basın saatine göre %15 düşüş yaşıyor ve 143 dolardan işlem görüyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment