Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM ve Columbia University Bir Arada, Hedef Blockchain Projelerini Geliştirmek

IBM ve Columbia University, Blockchain sektöründeki startupların gelişimini hızlandırmak için iki adet yeni program başlatıyorlar.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan IBM ile önde gelen üniversitelerden olan Columbia University, bu yazın başlarında işbirliği yaparak Columbia-IBM Blockchain ve Veri Şeffaflık Merkezi’ni oluşturdular. İkili bu merkezin faaliyetlerini güçlendirmek için iki adet yeni program oluşturuyor.

IBM tarafından yayınlanan duyuruya göre program başına on adet startup desteklenecek ve bu startuplara danışmanlık, teknik destek, tasarım desteği verilecek. Desteklenmeye hak kazanan startuplar ayırca Columbia’nın “araştırma topluluğuna” ve IBM’nin bulut teknolojisi alanındaki hizmetlerine erişebilecekler.

Bu programların amacı girişimci isimlerin “sürdürülebilir ve ölçeklenebilir” Blockchain projeleri oluşturmalarını sağlamak. IBM ve Columbia, Blockchain şirketlerinin çoğalmasıyla birlikte bu teknolojinin daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayacağını düşünüyor. Hem IBM hem Columbia, Blockchain’in çeşitli endüstrilere katkı sağlayabileceğine inanıyor.

Columbia Blockchain Launch Accelerator adıyla düzenlenecek olan ilk program toplamda sekiz hafta boyunca devam edecek. Bu program özellikle Columbia ile veya New York’taki başka bir üniversite ile ilişiği bulunan ve henüz fikir aşamasında olan şirketlere hitap ediyor.

IBM Blockchain Accelerator adı verilen ve yine sekiz hafta sürecek olan diğer program ise bir sonraki aşamaya geçmeyi başaran ve artık uluslararası çapta faaliyet gösteren şirketlere hitap ediyor. Bu programın amacı, şirketlere kullanıcı kitlesi edinme konusunda yardımcı olmak.

Bu programlara katılan her bir startup, toplam değeri 400 bin dolar civarında olan teknolojik özelliklere ve hizmetlere kolaylıkla ulaşabilecek. Ayrıca bu programa katılmak isteyen bir startupın hiçbir ücret ödemesine gerek yok.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment