Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Fikri Mülkiyet Kredilerine Özel Bir Blockchain Platformu Oluşturuluyor

Rusya Yazarlar Topluluğu, fikri mülkiyet güvencesiyle verilen kredilere özel bir Blockchain platformu geliştirmeyi planlıyor.

Rusya Yazarlar Topluluğu’nun (RAO) CEO’su Alexander Sukhotin, CoFi adı altında hizmete sunulacak olan bu yeni projenin neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Sukhotin, CoFi projesinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hazır olacağını düşünüyor.

Geliştirilmekte olan bu yeni platformun amacı olası fikri mülkiyet hissedarları ile bu alanda kredi borcu vermeye hazır yatırımcıları bir araya getirmek. Fikri mülkiyet piyasasındaki çoğu işlem bir aracı üzerinden gerçekleşiyor ve bazı uzmanlar artık bu düzeni değiştirmenin vaktinin geldiğine inanıyorlar.

Blockchain gibi teknolojiler, fikri mülkiyet piyasasındaki mülk sahipleriyle yatırımcıları doğrudan bir araya getirebiliyor. St. Petersburg’da düzenlenen bir etkinliğe katılan Sukhotin de Blockchain teknolojisinin bu konudaki verimliliğine değindi.

RAO’nun genel müdürü tarafından yapılan açıklamalara göre Blockchain teknolojisiyle desteklenecek olan bu yeni platform yalnızca fikri mülkiyet piyasasına hitap etmeyecek. Bu platformda ayrıca sesli ve görsel eserler için de patentler oluşturulabilecek. Sukhotin’in açıklamalarına göre şirket an itibariyle mülk sahipliğini doğrulayabilecek uzmanlar arıyor.

Bundan kısa bir süre önce Moskova’da Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlayan bir sanat galerisinin haberini aktardık. Bu galeri, Blockchain tabanlı bir platform sayesinde sanat hamiliğini çok daha kolay hale getiriyor.

Bunun haricinde yine Rusya merkezli olan Sberbank’ın yöneticisi, yakın zamanda yaptığı açıklamalarda Blockchain teknolojisinin önümüzdeki bir, iki yıl içerisinde yaygınlaşacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment