Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Huobi, Çin Komünist Partisi’ne Özel Kol Oluşturuyor

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından olan Huobi, Çin’deki yasalar doğrultusunda yeni bir Komünist Parti kolu oluşturdu.

Aslen Çin‘de kurulan Huobi, zaman içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapmak zorunda kaldı. Oldukça detaylı bir arayış sürecine giren Huobi, Singapur’da karar kılarak merkezini buraya taşıdı. Merkezini taşımak zorunda kalan Huobi, bu kararın ardından uluslararası aktivitelere çok daha fazla önem göstermeye başladı.

Şirket, merkezi her ne kadar artık Çin’de olmasa bile Çin hükümetiyle olan ilişkisini iyi tutmak istiyor. Huobi bu amaç doğrultusunda yeni bir Komünist Parti kolu oluşturuyor.

Beijing Lianhuo Information Service adlı alt şirketi aracılığıyla yeni bir kol oluşturan Huobi, bu hamlenin Çin hükümetiyle olan ilişkisine katkıda bulunacağına inanıyor.

Yerel haber kaynaklarından South China Morning Post tarafından yapılan bir habere göre bünyesinde üçten fazla Komünist Parti üyesi barındıran şirketler, kendi siyasi kollarını oluşturmak zorundalar. Bu yasa kağıt üstünde her türlü şirketi kapsıyor ancak pratikte çoğunlukla devlet şirketleri tarafından uygulanıyor.

Huobi, özel şirketlerin pek uyum sağlamadığı bu yasaya uyum sağlayarak Baidu ve Alibaba gibi diğer şirketlerin arasına katılmış oldu. Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Li Lin, alınan bu kararın şirket için “büyük önem” taşıdığını söyledi.

Çin’de bir kripto para şirketi olarak ayakta kalmak bir hayli zor. Yerel yetkililerin kripto para sektörüne karşı uyguladıkları çeşitli yaptırımlar ve kripto para yatırımının “zararlarına” ilişkin yapılan propaganda, yerel şirketlerin işini epey zorlaştırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment