Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash’e Güney Kore’den Doping: Fiyat 3x’lik Yükseliş ile Son 14 Ayın Zirvesinde!

Bitcoin Cash’in (BCH) kısa sürede ciddi bir yükseliş sergilemesinin ardından gözler arkasındaki itici güce çevrildi.

Bitcoin Cash, kısa süre içerisinde 3x’lik performans sergilerken yükselişin büyük bir çoğunluğunun arkasından Güney Kore çıktı. Güncel verilere göre Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası UpBit, Bitcoin Cash’in toplam piyasa hacminin %23,58 ev sahipliği yapıyor.

BCH/KRW işlem çifti 29 haziran günü 557,63 milyon dolarlık bir işlem hacmi kaydederek BTC/KRW işlem çiftinin hacmini 3,5 katlık bir oranla geride bıraktı. Bu 557,63 milyon dolarlık hacim aynı zamanda BCH/USD işlem çifti hacminin 5,5 katı anlamına geliyor.

Halihazırda büyük bir yükseliş periyodunda olan BCH, Güney Kore’de hacmin devasa artış yaşamasıyla birlikte son 14 ayın en yüksek seviyesi olan 313,61 dolara ulaştı.

Bitcoin Cash neden yükseliyor?

BCH özelinde yaşanan büyük yükselişin fiyat artışının en büyük sebebinin kripto para borsası EDX Markets’den (EDXM) kaynaklandığı düşünülüyor. Finans piyasasının önde gelen isimlerinden Fidelity, Citadel ve Charles Schwab tarafından ortak olarak kurulan kripto para borsası EDX Markets, ilk aşamada sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash özelinde hizmet sunacağını duyurmuştu.

Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e açtığı davalarda BCH’ye menkul kıymet nitelendirmesi yapmamasının ve son dönemde trilyon dolarlık şirketlerin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulunmasının da Bitcoin Cash yükselişini tetiklediği tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %25 yükseliş performansı sergileyen BCH yazım esnasında 304,96 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!