Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash’e Visa Banka Kartı Geliyor

Bitcoin Cash’in en bilinen ve en kendini gösteren savunucularından olan Roger Ver Bitcoin.com’un yakın zamanda Bitcoin Cash Visa banka kartı çıkartacağını duyurdu.

“Kim bir Bitcoin Cash Visa banka kartı ister? Bitcoin.com yakın zamanda size getiriyor olacak!”

Roger Ver sıklıkla 1 Ağustos 2017’de Bitcoin ağından hard fork ile ayrılıp kendi ağını oluşturan Bitcoin Cash’in gerçek Bitcoin olduğunu, Satoshi Nakamoto‘nun hayalindeki Bitcoin olduğunu söylüyor. 2009 yılında Satoshi tarafından yayınlanan whitepaper’ın başlığı şu şekildeydi Bitcoin: Eşler-Arası Elektronik Nakit Sistemi ve bu fikri artık Bitcoin Cash’in daha iyi temsil ettiğine inanıyor. Tüm bunlar da Bitcoin ve Bitcoin Cash destekçileri arasında bazı atışmalara yol açabiliyor.

Roger Ver, Bitcoin’in yaşadığı eksikliklerin Bitcoin Cash’te olmadığını düşünüyor. Bitcoin’in 1MB blok boyutuna, Bitcoin Cash’in 8MB blok boyutuna sahip olması ve 10 dakikalık zaman dilimi içerisinde Bitcoin’den daha fazla işlem yapabiliyor olması gibi. Bunun yanında Bitcoin Cash’in işlem ücretleri Bitcoin’den daha düşükken işlem hızı daha yüksek.

Şimdi de Bitcoin Cash’e Visa banka kartı çözümü getirilmesi Bitcoin Cash fiyatında artışa sebep olabilir çünkü artık bir “para birimi” olarak çok daha kolaylıkla kullanılabiliyor olacak. Bunu söylemek Bitcoin için biraz güç. Yakın zamanda Steam yüksek işlem ücretlerini ve gecikmeleri sebep göstererek Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi durdurduğunu açıklamıştı.

TenX ve Monaco gibi kripto paralar zaten banka kartıyla harcanabiliyordu ve ödeme işlemlerini kolaylaştırıyordu ancak Bitcoin Cash’in de böyle bir kolaylık sağlaması kripto paraların daha kolay yayılmasını ve kullanılmasını sağlayacaktır. Bu da piyasa için tabii ki olumlu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment