Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash’in Ünlü İsmi Roger Ver, Hard Fork ve Blok Boyutu Hakkında Konuştu

9 Kasım tarihinde yayımlanan bir videoda konuşan Bitcoin.com CEO’su ve kripto para dünyasının önemli isimlerinden Roger Ver, BCH topluluğu içerisinde yaşanan ağ bölünmesi ve diğer meseleler hakkında konuştu. Ver konu hakkındaki düşüncelerinin yanı sıra, önerilerini ve eleştirilerini de ifade etti.

Ver’e göre blok boyutu meselesi hash rate’i kontrol eden madenciler gibi topluluktan kimsenin bir görüş ifade etmek istemeyeceği bir yöne doğru ilerledi ve bu belirsizliği arttırıyor. Ver bunun yanı sıra ekosistem içerisindeki durum hakkında bildiklerini paylaştı ve madencilerin şu an için daha büyük blok boyutu lehine pozisyon aldığını aktardı:

”Büyük blocker’lar (büyük blok boyutu taraftarları) hash rate’in çoğunluğunu oluşturuyor olsa bile, – bir noktada %50’dan fazlasına sahiplerdi – hala bir tarih belirleme konusunda korkuyorlar. Tamamdır işte bu bizim daha büyük blok kazacağımız tarih demeye çekiniyorlar. Bunların hepsinin korkmasının sebebi ise bizim şu an olduğumuz noktanın ta kendisi.”

Ver bunun yanı sıra kendi tweet’lerinden birisini göstererek, dolaylı yoldan Craig Wright hakkında da açıklamalarda bulundu:

”İlginç olan şey ise, mevcut yasalar altında herhangi bir borsanın, madencinin veya geliştiricinin bir sistem altında DSV isimli lekeli koini kullanacak olması bir suç işlemeye girer. İstediğiniz kadar ”izinsiz” diyebilirsiniz ancak suç ve ceza kanununu ihlal edecek izne sahip değilsiniz.”

Çok konuşulan Bitcoin Cash hard fork’u planlanana tarihe göre 15 Kasım‘da yapılacak ve olayların o tarihten sonra iyice kızışması bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment