Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Banka Kripto Para Firması İçin ”Kiralık Kasa” Hizmeti Vermeye Başladığını Duyurdu

Uzun süredir kripto para birimleri için kiralık kasa hizmeti vereceği haberleri ile gündeme gelen Kanadalı bir banka, sonunda çok beklenilen hizmetini kullanıma açtı.

VersaBank geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı bir duyuru ile, yeni VersaVault projesinin beta test aşamasının başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladı. Dijital banka, kripto para borsaları ve kripto para yatırım fonları için sahip oldukları kripto para birimlerini depolayabilecekleri dijital bir ”kiralık kasa” hizmeti verecek.

Yatırımcı ilişkileri departmanı yöneticisi Wade MacBain, CoinDesk kaynağına yaptığı açıklamada bankanın çoktan VersaVault hakkında 200 üzerinde başvuruya sahip olduğunu aktardı.

VersaBank CEO’su David Taylor ise konu hakkında şunları aktardı:

”Bir çok kişi dijital kiralık kasa için fikirlere ve planlara sahipken, biz bunu tasarladık ve gerçekten inşa ettik. Şimdi ise türünün ilk örneği olan bu en gelişmiş güvenliğe ve doğrulama teknolojisine sahip hizmeti, müşterilerimize sunup onların kesin gizlilikten faydalanmasını sağlayacağız.”

Ürün ilk olarak 2018 yılının Ocak ayında tanıtılmıştı ve Kanada’nın varlık konusunda en küçük bankası Mart ayında iki beta kullanıcı ile de anlaşmıştı. VersaBank daha önce akıllı telefon üreticisi Blackberry‘nin siber güvenlik mimarı Gurpreet Sahota ile projeyi yönetmesi için Ocak ayında kontrat imzalamıştı.

Banka bu yılın başında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Borsa ve fonların gereksinim duyduğu hatasız hizmetleri sağlayan bir ürün geliştirmek ile bağlantılı olarak iki türden işletmeyle de bizim gerekli geri bildirimleri almamıza yarayacak birer anlaşma imzaladık. Böylelikle bu hizmetleri küresel boyutta diğer borsa, fon ve dijital varlık tutucularının da kullanımı için piyasaya sürdüğümüzde hepsinin özellikli ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet veriyor olacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment