Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cüzdan Adreslerinde Yeni Rekor Geldi: Son 5 Yılın En Yüksek Seviyesi

Verilere göre son 5 ila 7 yıldır hareketsiz duran Bitcoin (BTC) sayısı 1,6 milyonu geçerek 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından yayınlanan veriler, son 5 ila 7 yıldır aktif olmayan Bitcoin sayısının uzun zaman sonra rekor seviyeye ulaştığını ortaya koydu. Son olarak 2018 yılında ulaşılan seviyenin kırılıp hareketsiz duran BTC sayısının 1,61 milyonu geçmesi (yaklaşık 80 milyar dolar) analistler arasında farklı spekülasyonlara yol açtı.

Durum hakkında yorumda bulunan bazı analistler uzun süredir hareket etmeyen Bitcoin sayısındaki bu artışı, arz kıtlığı ve beraberinde yükseliş sinyali olarak yorumlarken kimi piyasa analistleri ise ulaşılan bu yeni zirvenin beraberinde Bitcoin fiyatında bir satış baskısı yaratabileceğini öne sürdü.

Öte yandan analistlere göre hareketsiz duran Bitcoinlerin kayda değer bir kısmını kaybedilmiş ya da unutulmuş cüzdanlardakiler oluşturuyor.

CoinGecko verilerine göre son bir hafta içerisinde %14,3 yükseliş performansı sergileyen BTC, haberin kaleme alındığı esnada 24.936 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!