Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Destekçisi ABD’li Senatörden SEC’nin Coinbase Davası İçin Ret Çağrısı!

Bitcoin (BTC) destekçisi ABD’li Senatör Cynthia Lummis, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’e açtığı davanın reddi için mahkemeye çağrıda bulundu.

Senatör Cynthia Lummis 11 Ağustos tarihinde mahkemeye sunduğu bilirkişi raporunda, SEC tarafından ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e menkul kıymet kuralları ihlal ettiğine yönelik açılan davanın reddedilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Senatör raporda, bu davanın sıradan bir yaptırım davası olmaktan çok uzak olduğunu belirtti. Lummis, SEC’nin mevcut durumda kripto para ekosisteminin düzenlemesine dair konuların birçok kurum, kuruluş ve ABD Kongre’si tarafından değerlendirilirken sektör üzerinde öncelikli yetki elde etmeye çalıştığını söyledi.

Senatör, Anayasa’nın böylesine ekonomik ve siyasi anlamda oldukça büyük öneme sahip bu alanda yasama yetkisini SEC’ye değil Kongre’ye verdiğine dikkat çekti.

Senatör ayrıca SEC’nin kripto para ekosistemi üzerinde geniş bir yetki yelpazesi istese de Kongre’deki mevcut yasa tasarılarında regülasyon yetkilerinin büyük bir kısmının diğer regülatörlere dağıtılmış durumda olduğunun altını çizdi.

Senatöre göre bu durumdan memnun olmayan SEC, daha geniş bir yetki alanı elde edebilmek adına siyasi süreci es geçmeye çalışıyor.

Raporun büyük bir kısmında regülatörlerin kongre onayı olmadan yetkilerini büyük ölçüde aşamayacaklarını söyleyen benzer bir davadaki emsal karara atıfta bulunulduğu görüldü.

Senatörün raporunun yanı sıra Blockhain Association, DeFi (merkeziyetsiz finans) eğitim fonu ve Dijital Ticaret Odası gibi lobicilik gruplarının da dahil olduğu pek çok kripto lobisi ve bazı akademisyenler de davanın iptali yönünde mahkemeye bilirkişi raporu ile çağrıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!