Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump Kripto Para Yatırımlarını Açıkladı: Hangi Coin’den Ne Kadar Var?

Eski ABD Başkanı ve ünlü yatırımcı Donald Trump’ın yaklaşık yarım milyon dolar değerinde kripto paraya sahip olduğu ortaya çıktı.

Forbes’in 11 Ağustos tarihinde yayınladığı haberde, eski ABD Başkanı ve ünlü milyarder Donald Trump’ın kripto varlıklarına değindi. Trump varlık beyanı raporlarında, kripto para olarak Ethereum (ETH) tuttuğunu ifade etti. Bu varlıkların toplam değerinin 250 bin ile 500 bin dolar arasında olduğu bildirildi. Cüzdan CIC Digital isimli Trump’a ait bir kuruluşun altında yer aldı.

İlgili kripto para cüzdanının bir NFT koleksiyonu ile bağlantılı gözüktüğüne dikkat çekildi. Trump ABD Başkanlığı sonrasında 2022 Aralık ve 2023 Nisan aylarında iki NFT koleksiyonu yayınlamıştı. Her iki NFT koleksiyonu da Polygon (MATIC) ağında yayınlanmıştı.

Söz konusu NFT koleksiyonları oldukça rağbet görmüştü. Trump’ı bir astronot, kovboy, golf oyuncusu ve daha birçok ilginç senaryoda resmeden bu NFT’ler tanesi 99 dolardan satılmış ve ikincil piyasalarda 150 bin doların üzerine kadar çıkarak %151 binin üzerinde kar kaydetmişti. Satışların ortalama 8,9 milyon dolar gelir getirdiği tahmin edildi. Trump bu girişimden ayrıca 298 bin dolarlık bir lisans ücreti aldı. Bu lisans ücretinin de cüzdan ile aynı şirket altında tutulduğu görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!