Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Düşecek” Diyenlerden 52 Milyon Dolarlık Kayıp

Kripto para piyasasının son birkaç saat içerisinde yaşadığı yükseliş, Bitcoin fiyatının düşeceği yönünde yatırım yapanların ağır kayıplar yaşamasına yol açtı.

Bitcoin fiyatı bundan birkaç saat önce aniden yükselişe geçmiş ve yarım saatte 400 dolar değer kazanmıştı. Bitcoin’in yaşadığı bu ani artış bazı yatırımcılar için iyi, bazıları için ise epey kötü oldu.

Açığa Satanlar Üzgün

Bitcoin’i açığa satan, yani Bitcoin fiyatının düşeceği yönünde yatırım yapan kişiler birkaç saat önce epey ağır bir kayıp yaşadılar.

Coinmarketcap verilerine göre saat 03:00 sularında harekete geçen Bitcoin fiyatı aniden yükselerek 10 bin 500 dolar seviyesine kadar çıktı.

Bitcoin’in sergilediği bu performans, açığa satış yapan yatırımcılara pahalıya mal oldu. BitMEX verilerine göre Bitcoin fiyatının yükselmesiyle birlikte toplamda 52 milyon dolarlık kısa pozisyon likidite edildi.

Diğerleri de Kaybetti

Kripto para piyasasından etkilenenler sadece Bitcoin’i açığa satanlar değildi. Onların yanı sıra Bitcoin’den uzun pozisyon alan yatırımcılar da etkilendi.

Bitcoin fiyatı birkaç saat önce 10 bin 500 dolar seviyesine çıkmışsa da onun ardından değer kaybetmeye başladı. Bu yükselişin ardından yeniden düşen Bitcoin, pek çok kişinin uzun pozisyondan çıkmasına yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment