Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kirli Paraları Kripto Parayla Akladı, Sonunda Yakalandı

ABD’deki bir vatandaş toplamda 25 milyon dolarlık kripto parayı yasa dışı bir şekilde nakit paraya dönüştürmekle suçlanıyor.

Finance Magnates tarafından yapılan habere göre ABD’deki bir vatandaş, gerekli izinlere sahip olmadığı halde bir kripto para borsası işletti ve yasa dışı işlemler yaptı.

Yasa Dışı İşletme

Kunal Kalra adlı 25 yaşındaki vatandaş gerekli belgelere sahip olmadığı halde Mayıs 2015-Ekim 2017 tarihleri arasında bir kripto para borsası işletti.

Kalra’nın bu tarihler arasında Bitcoin gibi kripto paraları nakit paraya, nakit parayı da kripto paralara dönüştürdüğü söyleniyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre bu vatandaş ayrıca uyuşturucu satıcılarıyla işbirliği yapmak gibi çeşitli yasa dışı faaliyetlere de dahil oldu.

Çoğunlukla suçlularla birlikte çalışan Kalra, müşterilerinden gelen paraları kripto paraya veya nakit paraya dönüştürüyordu. Kalra’nın bu hizmetler için müşterilerinden en az 5 bin dolar hizmet bedeli aldığı düşünülüyor.

Sonunda Yakalandı

ABD’deki yetkililerin açıklamalarına göre Kalra, bu yasa dışı işlemleri yapabilmek içi zaman zaman sahte isimlerle hesaplar dahi açtı.

Kalra ayrıca bu işlemleri daha kolay bir şekilde yapabilmek ve kripto paraları nakit paraya daha rahat bir şekilde dönüştürebilmek için özel bir Bitcoin ATM’si işlettiğini de itiraf etti.

Yetkililer kendisinin banka hesabındaki 889 bin dolarlık nakit paraya ve kendisine ait bazı araçlara el koydular. Bu süreçte yine kendisine ait olan ve toplamda yarım milyon dolar eden 54 adet Bitcoin’e el koyuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment