Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sirkülasyondaki Bitcoin’lerin Çoğunu Balinalar Yönetiyor

Bitcoin ile ilgili yapılan yeni bir araştırmaya göre Bitcoin ağındaki toplam servetin büyük bir kısmı yalnızca bir grup cüzdana dağıtılmış durumda.

PARISQ tarafından toplanan verilere göre şu anda toplam Bitcoin servetinin yüzde 50’llik bir kısmı, toplam cüzdan adreslerinin yalnızca yüzde 0.023’lük kısmına, yani toplamda bin 800 adet cüzdana dağılmış durumda. Buna benzer olarak dünya üzerindeki toplam servetin yüzde 50.1’inin de Dünya nüfusunun yüzde 1’ine ait olduğu düşünülüyor.

Çoğu Azınlıkta

PARISQ tarafından yapılan bu yeni araştırma gösteriyor ki şu anda sirkülasyonda olan Bitcoin’lerin toplamda yüzde 50’si yalnızca bin 805 adet adres tarafından yönetiliyor.

Yalnızca Bitcoin’e bakmayıp piyasa değeri bakımından en büyük beş kripto paraya baktığımızda ise görüyoruz ki bu kripto paraların yönetiminde yalnızca 6 bin 500 adet cüzdanın çok büyük söz hakkı var. PARISQ kurucularından Andre Kalinowski, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Kripto paralar devletin manipülasyonundan, merkezi otoritelerden kaçmak, daha eşitlikçi bir toplumun temellerini atmak için tasarlandılar. Ama bu araştırmalar gösteriyor ki kripto paralar yalnızca bir grup erken yatırımcı ve balina tarafından yönetiliyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment