Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşmanı ABD’li Senatörden Elon Musk İçin SEC’e Soruşturma Talebi

Kripto ve Bitcoin (BTC) karşıtı tutumları ile bilinen Senatör Elizabeth Warren, girişimci Elon Musk tarafından gerçekleştirilen Twitter alımının olumsuz etkilerinin soruşturulmasını talep etti.

Senatör Elizabeth Warren’ın 17 Temmuz tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği mektupta, regülatörü Elon Musk tarafından yapılan Twitter alımının Tesla ve Tesla hissedarları üzerindeki olumsuz etkilerini soruşturmaya çağırdı.

Warren mektubunda çıkar çatışmaları, kurumsal varlıkların kötüye kullanılması konularının da soruşturulmaya dahil edilmesini talep etti. Mektupta senatörün, Twitter satın almasından sonra Tesla Başkanı Robyn Denholm’e aktardığı endişelerin yinelendiği görüldü.

Twitter ve Tesla arasındaki şirket bağlantılarının araştırılmasını isteyen Warren, Tesla yönetim kurulunun Musk’tan bağımsız herhangi bir aksiyon alamadığını da şu ifadelerle iddia etti:

Yönetim kurulunun görünürdeki bağımsızlık eksikliği, eylemsizliği ve eksik açıklamalarıyla birleştiğinde, SEC’nin yetki alanına giren menkul kıymetler yasalarının ve borsa kurallarının olası ihlalleri hakkında soru işaretleri uyandırıyor.

Ayrıca Elon Musk’ın yakın zamanda Twitter CEO’luğuna Linda Yaccarino’yu atamasına rağmen şirket üzerindeki etkisini sürdüreceğini düşünen senatör bu durumun da araştırılmasını SEC’den talep etti.

Bay Musk, Twitter’ın yeni CEO’su olarak Linda Yaccarino’nun işe alındığını duyurdu. Ancak bu durum Tesla ve Tesla hissedarları ile ilgili kaygıları ele almakta yetersiz kalmaktadır. Bay Musk muhtemelen şirket üzerinde büyük bir kontrol sürdürmeye devam edecektir.

Bunların yanı sıra Warren, Musk’ın reklam gelirlerini artırmak için Tesla rakibi olan şirketlerle anlaşarak Tesla’ya zarar verebileceğini veya aksi senaryoda, Twitter’ı Tesla lehine kullanabileceğini öne sürdü.

Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra 50’den fazla Tesla çalışanını yeniden yapılandırma sürecinde sosyal medya platformuna kaydırması da değinilen detaylar arasında yer aldı. Warren, bu olayın Tesla kaynaklarının uygunsuz kullanımına işaret ettiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!