Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşü Derinleşecek Mi? Uzmanlar Değerlendirdi: Korkutan Fiyat Tahmini!

Teknik analiz göstergeleri, Bitcoin’in (BTC) yakın zamanda düşüş eğilimine girerek %9’a yakın bir değer kaybıyla 24 bin dolar seviyesine gerileyebileceğine işaret etti.

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie Investments analistleri yakın zamanda yayınladığı analizde, günlük grafikteki Ichımoku bulutu indikatörü verilerine göre halihazırda düşüş yaşayan Bitcoin’in 24 bin dolara kadar gerileyerek %9’a yakın değer kaybına uğrayabileceğini aktardı.

Valkyrie, Ichimoku Bulutu verilerini göz önünde bulundurulduğunda Tenkan-Sen’in (Mavi çizgi) Kijun Sen’in (Kırmızı çizgi) altına düştüğünü ayrıca fiyatın Ichimoku Bulutu’na giriş yaptığını dile getirdi.

Valkyrie bu veriler kapsamında fiyatın bulutun alt sınırına kadar ilerleyerek 24 bin dolar seviyesini test edebileceğini ima etti. Şirket yayınladığı raporda, kısa vadede yükseliş hareketinin yavaşlaması ve düşüş eğilimin doğmasına karşın uzun vadede yükseliş eğiliminin devam ettiğini belirtti.

Tenkan Sen’in Kijun Sen altına düşüşü indikatör verilerine göre fiyatların aşağı yönlü eğilimine işaret olarak kabul edilirken fiyatın bulut içerisine giriş yapması ise bir belirsizlik ve bulutun aksi yönünde hareket ihtimali olarak görülür. İndikatöre göre bulut sınırları, fiyata karşı bir destek veya direnç görevi görebilir.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,6 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %1,1 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 26.392 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!