Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşü Kripto Para Şirketlerinin Hisselerini de Yüzde 10 Vurdu!

Bitcoin (BTC) fiyatı, Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye düşerken ABD’de kripto para sektörü ile bağlantılı hisseler, kırmızıya büründü.

En kötü etkilenen isimler, neredeyse yüzde 10’a varan düşüşlerle MicroStrategy (MSTR) ve Bitcoin madencilik şirketi Hut 8 (HUT) oldu. 210.000’den fazla Bitcoin‘i olan MicroStrategy ve Hut 8, sırasıyla yüzde 8,5 ve yüzde 9,5 değer kaybetti.

Michael Saylor önderliğindeki MicroStrategy, Bitcoin’i “rezerv varlık” olarak benimsedi ve Ağustos 2020’de yatırım yapmaya başladı.

Bitcoin ile birlikte değer kaybettiler

Diğer madencilik şirketleri Marathon Digital (MARA), CleanSpark (CLSK) ve Riot Platforms (RIOT), yüzde 6 ile yüzde 7,5 arasında düşüş yaşadı. Kripto para borsası Coinbase (COIN) ise yüzde 6,5 değer kaybetti.

Bitcoin, bugün öğlen saatlerinde 55.200 dolar civarında seyrediyor ve 24 saatte yüzde 5 düştü. Daha önce 53.600 dolara kadar gerileyerek Şubat sonundan bu yana en düşük seviyesine indi.

Bu düşüş, iflas eden kripto borsası Mt. Gox’un 2,6 milyar dolar değerindeki BTC’yi yeni bir cüzdana taşıması ve iflasından 10 yıl sonra alacaklı ödemelerine başladığını açıklamasıyla aynı zamana denk geldi. Trader’lar, alacaklıların bu coinleri hemen satma olasılığı karşısında paniğe kapılarak büyük bir satış baskısı oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!