Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşü Meme Coin’leri Sarstı: Yüzde 50’ye Varan Çöküş

Bitcoin 65.000 doların altına gerileyince son günlerin trend’i olan memecoin’lerde %50’ye varan düşüşler yaşandı.

Kripto para piyasalarında son haftalarda özellikle Solana tabanlı meme coin çılgınlığı yaşandı. Her saat başı ortalama 2000 bine yakın yeni meme coin çıkan ağda, bazı projeler 1 milyar dolar market değerini aşmayı başardı.

Yeni bir trend haline gelen “cüzdanıma SOL gönder” yaklaşımı ile piyasaya sürülen ve hızlıca büyük borsalar tarafından listeleme alan meme coin’lerde Bitcoin‘de yaşanan %7’lik düşüş etkisini göstererek %50’ye varan düşüşler yaşanmasına neden oldu.

Hangi meme coin’ler düştü?

Son günlerin en popüler meme coin’lerinden BOOK OF MEME (BOME) listenin başında gelenler arasında yer aldı. 24 saatlik zaman diliminde BOME %50’ye yakın düşüş hareketi gerçekleştirdi. Ayrıca market değeri bakımından 1,5 milyar doların üzerine kadar çıkmış olan coin şu anda 500 milyon dolar seviyelerinde hareket ediyor.

Coingecko verilerine göre listenin market değeri bakımından en başında gelen meme coin’lerin atası olarak nitelendirebileceğimiz Dogecoin’de (DOGE) ise 24 saatlik periyotta %12’lik bir düşüş gözlendi. Akabinde gelen Shiba Inu (SHIB) aynı dilim içerisinde %12, Pepe (PEPE) fiyatı %21, dogwifhat (WIF) fiyatı %20, FLOKI (FLOKI) fiyatı %21, Bonk (BONK) fiyatı %22, CorgiAI (CORGIAI) fiyatı %16, Memecoin (MEME) fiyatı %18 düşüş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!