Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşünü Bu Mu Tetikleyecek? Madencilere Yönelik Short Pozisyonlarda Artış!

Kripto para sektöründe ayı piyasası devam ederken Hedge fonları Bitcoin (BTC) madencilerine karşı short (kısa) pozisyonlarını artırıyor.

Piyasaları takip eden herkesin bildiği gibi başta Bitcoin olmak üzere kripto paralar geçtiğimiz bir yıllık süreçte ciddi oranda kayıplar yaşadı. Makroekonomik kötü şartlara bir de FTX gibi öncü bir borsanın çöküşü eklenince son zamanlarda düşüş yönlü hareketler hızlandı. Bu durumun farkında olan Hedge fonları ise bir sonraki düşüş dalgasının Bitcoin madencileri üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyor ve madencilik şirketlerine karşı pozisyonlarını artırıyor.

Financial Times (FT) tarafından sunulan habere göre Hedge fonlarının bu tutumunun arkasında madencilik şirketlerinin içinde bulunduğu finansal belirsizlik yatıyor. Özellikle son dönemlerde artan maliyetler ve düşük kar oranları madencilerin içinde bulunduğu borç batağından nasıl çıkacağına dair endişeleri güçlendiriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Crawford Fund Management’ın Baş Yatırım Sorumlusu (CIO) Chris Crawford, neden short pozisyonlarını artırdıklarını şöyle ifadelerle anlattı:

Kripto paralar bir süredir geçen sene yükseldikleri noktaların çok fazla altında işlem görüyorlar. Bizim de burada bir süredir kısa pozisyonumuz vardı. Açıkçası ciddi şekilde borçlar aldılar ve bu borçların yarattığı boşluğu kapayabilecekler mi, bu belli değil.

Nasdaq’ın verilerine göre ABD borsalarında işlem gören en büyük madencilerinden biri olan Marathon Digital‘e olan short yönlü ilgi, FTX’in çöküşünden sonraki haftalarda yüzde 36 arttı. Bu short yönlü baskının arkasında ise Marathon’un kötü giden ekonomik durumu yatıyor olabilir. Geçtiğimiz 3. çeyrek raporunda şirketin üretim hedeflerinin ve ayda 86,5 milyon ila 103,6 milyon dolar arasında madencilik karı elde etme tahminlerinin oldukça gerisinde kaldığı açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!