Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşüyle Kripto Para Şirketlerinin Hisselerinde Açılış Öncesi Panik Satışları

Son 24 saat içerisinde Bitcoin’in %9 değer kaybetmesiyle beraber Nasdaq’ta listelenen kripto para odaklı hisseler açılış öncesi seansta düşük fiyattan satılmaya başladı.

Bitcoin’in son 24 saatte %9 değer kaybederek 22.400 seviyesinin kırılmasıyla piyasada satış hareketleri hızlanmaya başladı. Son 2 haftayı oldukça başarılı geçiren Bitcoin madenci şirketleri piyasa öncesi seansta %20’ye varan zararlarla satılmaya başladı.

Düşüşten madencilik hisselerinin yanında Coinbase gibi borsalar, Robinhood gibi aracı kurumlar ve Silvergate, MicroStrategy gibi kripto yoğun faaliyetlerde bulunan diğer şirketler de etkilendi.

ABD’nin en büyük 3 madencilik şirketi, Core Scientific, Marathon Digital ve Riot Blockchain sırasıyla %12,37, %13,21, %15,45 düşükten açılış öncesi seansta işlem görüyor.

Kripto para borsası Coinbase, madencilik hisselerine göre %8,88 ile daha az düşüş yaşarken Bitcoin standardını benimsemiş MicroStrategy ise %9,70 düşükten işlem görüyor. Ünlü aracı kurum Robinhood %11,76 kayıpla 9,45 dolardan işlem görüyor.

Kripto para dünyasının geleneksel finansa açılan kapısı olarak adlandırılan kripto para odaklı yatırım bankası Silvergate ise fırtınalı günü Bitcoin’den daha iyi atlatıyor gibi görünüyor. Silvergate açılış öncesi seansında %5,51 düşüşle 93,51 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!