Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ekosisteminin Tükettiği Enerji İçin “Özür Dilemeye” Gerek Yok -Anthony “Pomp” Popliano

Bitcoin içerik üreticisi ve podcast yayıncısı Anthony “Pomp” Pompliano, Bitcoin’in harcadığı enerji için “özür dilemeye” gerek olmadığını söyledi.

27 Aralık Pazartesi günü CNBC’nin Squawk Box adlı programında verdiği röportajda Bitcoin ekosistemine karşı “iklim argümanında” bulunan insanların “kilit noktaları” kaçırdığını söyleyen Pomp, özelikle Bitcoin’in dolar gibi itibari para birimleriyle karşılaştırılması hakkında;

Enerji tüketimi ve dolar sistemi arasından doğrusal bir ilişki mevcut. Daha fazla kullanıcıyı ve işlemi desteklemek için daha fazla enerji tüketimine, veri merkezine, banka şubesine ve ATM’ye ihtiyacımız var.

açıklamalarında bulundu.

Bitcoin’in aynı doğrusal ilişkiye sahip olmadığını belirten Pomp;

Bunun sebebi işlem sayısı ne olursa olsun her blok tarafından tüketilen enerji aynıdır. Bitcoin ölçeklendikçe daha verimli hale gelecek çünkü blokların her birine daha fazla ekonomik değer katabileceksiniz.

dedi.

Röportaj ile aynı gün TradingPlatforms tarafından yayınlanan bir araştırma, Bitcoin ekosisteminin Google ve Facebook’un toplam harcadığı enerjiden 8 kat fazla enerji tükettiğini ortaya koydu. Raporda “korkuların, bu kadar küçük sektörün tükettiği elektrik miktarından kaynaklandığı” belirtildi. Ayrıca Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi (CBECI) tarafından Bitcoin ekosisteminin Filipinler ve Şili gibi küçük ülkelerin enerji kullanımına benzer bir şekilde yılda saatte 125,04 terawatt tükettiği bildirildi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!