Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Hükümeti, Oyna-Kazan (P2E) Modelindeki Oyunları Engellemeye Çalışıyor

Güney Kore Hükümeti, yeni piyasaya sürülecek oyna-kazan (P2E) oyunlarının yayınlanmasını engellemek, ayrıca mevcut oyna- kazan oyunlarını Apple Store ve Google Play’den kaldırmak için harekete geçti.

Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığına bağlı Oyun Yönetim Komitesi (GMC), büyük mobil uygulama mağazalarından oyunu oynamak için oyun içi satın almanın zorunlu olduğu oyunları engellemelerini talep etti. GMC mücadele kapsamındaki talebi ile spekülatif para kazanma alanı olarak gördüğü oyna-kazan oyunlarının artmasının önüne geçecek ve oyna-kazan oyun geliştiricilerinin popüler mobil uygulama mağazalarında oyunlarını listelemelerini neredeyse imkansız hale getirecek.

Her ne kadar Hükümetin bu talebi yeni bir girişim olsa da Güney Kore’deki oyun geliştiricileri nisan ayından bu yana oyna-kazan modelindeki oyunlarını yerel uygulama mağazalarında listelemek için mahkeme karşısına çıkıyorlar. Oyun geliştiricilerin, mahkeme karşısına çıkmasının sebebi olarak bazı oyunların uygulama mağazalarında listelenmek için gerekli yaş sınırlandırmasını sağlayamamaları gerekçe gösterildi.

Komisyonun, oyna-kazan modelindeki oyunların yaş sınırlandırmasında ve listelenmesini engellemede yalnızca Yüksek Mahkeme’nin kararını takip ettiğini belirten GMC yetkilisi 28 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada;

Mevcut yasa altında oyna-kazan oyunlarının yaş kısıtlamalarını kontrole altına almak gerekiyor çünkü oyunlardaki nakit ödüller dikkate alınması gereken bir konu.

dedi.

Güney Kore‘de oyunlardan elde edilen kazançlar tek seferde 10 bin KRW’i (8.42 dolar) aşamıyor. 

GMC‘nin, oyna-kazan oyunlarına karşı sergilediği bu sert tutum, popüler oyunlar Axie Infinity ve Splinterlands’i de kapsıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!