Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, EOS ve Swipe Ünlü Analistin Merceği Altında

Sosyal medyada Crypto Michael adı ile bilinen Hollandalı kripto para analisti Michael van de Poppe; Bitcoin (BTC), EOS (EOS) ve Swipe (SXP) hakkında yorumlarda bulundu. Yayınladığı videoda, Bitcoin için uzun süreli bir düşüş trendi beklemediğini öne süren analist, BTC düşüşünün altkoinler üzerindeki etkisine de değindi.

Bitcoin’in ve genel olarak kripto para dünyasının düşüşte olduğu bir haftayı geride bıraktıktan sonra, Youtube hesabı üzerinden bir video yayınlayan Michael van de Poppe, Bitcoin’in uzun vadede ayı piyasasına girmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Daha önceki açıklamalarında, BTC için kritik destek alanının 11.200 – 11.500 dolar ve önemli direnç bölgesinin de 12 bin dolar olduğunu söylediğini hatırlattı. Direnci aşamayan Bitcoin’in, birkaç gün boyunca belirttiği destek bölgesinde kalmayı başardığını belirtti. Fakat BTC, kritik olan 11.500 dolar bandının kaybedilmesi ile aşağı doğru dik bir dalış yaptı. Ünlü analiste göre bu düşüşün ardından BTC, 9.600 – 10.300 dolar alanlarını kaybetmezse, uzun vadede hala yükseliş trendi gösteriyor demektir.

Genel olarak yatırımcıların ve takipçilerin üzerinde olumsuz bir hava gözlemlediğini söyleyen Crypto Michael “eğer Bitcoin’e yönelme sebebiniz yatırımsa, bu tarz düşüşleri bir satın alma fırsatı olarak görmelisiniz” dedi. Analist ve trader Poppe; BTC fiyatı 11.500 dolara gerilediğinde Bitcoin elde çıkarmanın, yatırımcıların izleyeceği bir strateji olmadığını dile getirdi. Michael, Bitcoin’in kritik şekilde uzun vadeli bir düşüş değil, sağlıklı bir tablo gösterdiğine değindi. Analist geniş zamandaki BTC grafiklerine bakıldığında, böyle bir düşüşün; önceki direnç bölgelerinden destek alarak yükseliş trendi gösterebileceğinin habercisi olduğunu vurguladı

Crypto Michael’ın Bitcoin’in güncel durumunu gösterdiği grafik.

Bitcoin, Bundan Sonra Nasıl Bir Grafik Çizecek?

Analist Crypto Michael, Bitcoin’in uzun vadedeki boğa koşularını göz önünde bulundurduğumuzda, bir sıçrama yapmadan önce destek bölgelerinde volatilite gösteren bir grafik çizmesinin muhtemel olduğunu söyledi. Analiste göre Bitcoin, şu an işlem gördüğü 10.400 seviyelerinde kalırsa direnç bölgesi 10.900 ve 11.200 aralığı olabilir. Önümüzdeki rallide bu direnç bölgelerinin test edileceğini dile getiren Poppe, Bitcoin’in buradan yeni bir düşüş yaşayabileceğini fakat; 10 bin doların altına düşmemesi gerektiğini vurguladı. BTC için kısa zaman zarfında dik yükseliş çizgileri beklemediğini belirten analist, Bitcoin’in sonraki dirençleri aşmak için sağlam temelli ve biraz daha durağan çizelgeler göstereceğini öne sürdü.

EOS ve Swipe Nasıl Etkilendi?

EOS ve Swipe’ın (SXP) Bitcoin’in düşüşünden etkilenen birçok altkoinden ikisi olduğunu belirten Michael, bu dönemde altkoin yatırımcıları için daha aktif olarak al-sat işlemi yapılmasının doğru bir strateji olacağını savundu. Geçtiğimiz gün EOS’un izlediği 2,6 – 2,8 dolar seviyelerinin alım yapmak için uygun bir fırsat olduğunu belirten analist, yeniden 3,4 dolar gibi tepe noktaları görüldüğünde elden çıkarılabileceğini söyledi. Poppe, daha dinamik bir strateji belirleyerek, aktif olarak al-sat yaparak; altkoinlerde edilen zararın telafi edilebileceğini öne sürdü.

Videoda, EOS için aktif al-sat yapılacak noktaların gösterildiği grafik.

SXP içinse 1,85 dolar olan destek bölgesini koruyarak, dalgalı bir grafik sergileyebileceğini söyleyen Hollandalı analist, Swipe’ın görebileceği tepe noktasının önümüzdeki günlerde 2,6 dolar olabileceğini belirtti. Crypto Michael, BTC düşüşünden etkilenen SXP için dik ve hızlı bir yükseliş beklemediğini de ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment