Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı İçin 2017 Öncesini Hatırlatan Yorum

Bitcoin fiyatı 10,400 dolar seviyesine kadar düşmüşken yatırımcılar BTC fiyatının yılın geri kalanında yükselip yükselmeyeceğini merak ediyorlar. Kimileri bu soruya olumsuz bir yanıt verirken kimileri Bitcoin fiyatının tıpkı geçmişte olduğu gibi yükselebileceğini söyleyip olumlu bir yorum yapıyor.

Kripto para analisti Nunya Bizniz bu hafta Bitcoin (BTC) için yeni bir analiz paylaştı. ‘BTC ne olur?’ sorusunu yanıtlamaya çalışan analist, Bitcoin fiyatının uzun vadede yükselişe geçebileceğini söyledi. Fakat analist burada birkaç yüz dolarlık bir yükselişten değil, 2017’dekine benzer bir yükselişten bahsediyor.

Tarih Tekerrür Eder mi?

Bitcoin fiyatı her ne kadar hafta genelinde 12,000 dolardan 10,300 dolara düşmüş olsa da analistlerin Bitcoin ile ilgili umutları henüz sönmüş değil. Umudu sönmemiş analistlerden birisi Nunya Bizniz. Kendisinin umutlu olmasının sebebi ise Bitcoin’in uzun vadede hala iyi bir grafik çiziyor olması.

Bitcoin için 3 Eylül tarihinde bir yorum yapan analist, BTC fiyatının 2017’den beri süregelen bir trendi kırmak üzere olduğunu söyledi. Analist daha sonra Bitcoin’in 2015 yılında da buna benzer bir grafik çizdiğine dikkat çekti. Bitcoin; 2014 yılında gördüğü 1,300 dolar seviyesinden beri görülen bir trendi kırmayı başarmış ve 2015 yılında hızla yükselmeye başlamıştı.

bitcoin-btc-yorum-fiyat-analiz
Nunya’nın 2015-2020 tarihleri arasında yaptığı benzetme, Kaynak

Yukarıdaki grafiği paylaşan analist, 2015-2020 tarihleri arasında bir benzerlik olduğunu belirtti. Bu grafikler her ne kadar birebir olmasa da birbirlerine bir hayli benziyorlar. Bu benzerliğe dikkat çeken analist takipçilerine şu mesajı verdi:

“Bitcoin 2015 ve 2020 yıllarında düşen trend çizgisini böyle test etti. Bu testin 2015’te başarıyla tamamlanmasının ardından Bitcoin fiyatı %8,000 oranında yükselip Aralık 2017’deki rekor seviyeye ulaştı. Sizce bu gerçekçi bir senaryo mu?”

Uzun Vade İçin İyimser Tahminler

Bitcoin için uzun vadede böylesine iyimser bir tahminde bulunan tek isim Nunya değil. Yatırım uzmanı Timothy Peterson geçen gün Twitter hesabından bir paylaşım yapıp Bitcoin ile ilgili yaptığı uzun vadeli tahminini yineledi. Bitcoin’in günümüzde 10,000-12,000 dolar aralığında olacağını 2018 yılında öngören Peterson, BTC fiyatının zamanla yüz binlerce dolara çıkabileceğini söyledi.

Peterson’ın güncel halini paylaştığı, Bitcoin için yükseliş tahmini gösteren tablo. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment