Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tahmini Doğru Çıkan Analistin Hedefi 1 Milyon Dolar

Sosyal medya üzerinden 2018 yılında yayınladığı tablo ile Bitcoin’in 10 bin dolar seviyesinde olan bugünkü değerini doğru tahmin eden Timothy Peterson, yaşanan son gelişmeler ışığında tabloyu yeniden yayınladı. Tabloda 2028 yılı için Bitcoin fiyatı 1 milyon dolar olarak gözüküyor.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in; 12 bin dolar direncini aşamaması, dünyanın en önemli borsalarından gelen arıza haberleri ve dolandırıcılık skandalları etkisiyle hızlı bir şekilde değer kaybetmesinden sonra, birçok yatırımcı ve piyasa takipçisinin kafasında “Bitcoin bitti mi?” soruları dile geldi. Bloomberg analisti Mike McGlone gibi uzmanların yaptığı “Bitcoin 500 bin dolar da olabilir, 0 dolara da inebilir” gibi açıklamalar da yatırımcıları daha çok paniğe itti. Bunun yanı sıra Bitcoin için bu düşüşün toparlanabilecek bir etken olduğunu düşünen uzmanlar da vardı. Binance CEO’su CZ’nin yaptığı “Panik yapmayın, Bitcoin ölmüyor” açıklaması da bu uzmanlara destek oldu.

Bitcoin’e olan inancını yitirmeyen isimlerden biri de yatırımcı ve yönetici Timothy Peterson’dı. Peterson Nisan 2018’de, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bir grafik ile Bitcoin’in yıllar içindeki değer artış tahminlerini gözler önüne sermişti. Geçtiğimiz günlerdeki olayların karşısında dün bu tweeti yeniden hatırlatan Peterson, tabloda BTC’nin bugün vardığı 10 bin dolar değerini gösterdi.

Bitcoin Fiyatı 2028’de 1 Milyar Doları Bulabilir

Yönetici ve yatırımcı Peterson’ın takipçileri, önceki tahminlerinin tutması üzerine; BTC için ilerideki tahminlerin doğru olup olamayacağını sormaya başladı. 2 yıl önce yaptığı tahmin doğru çıkan Peterson, tabloya göre önümüzdeki yıllarda BTC fiyatının 1 milyon dolar olabileceğini düşünüyor. Peterson belirlediği değerlerin bir trend tahmini olmadığını, ekonomik temeller ve matematiğe dayandığını öne sürdü. Peterson, Bitcoin’i bitirmek için yetkili mercilerden gelen bir karar ya da hash oranının hali hazırda büyük bir kısmını domine eden Çin’in tamamen hakimiyet elde etmesi dahilinde tablonun sürdürülebilir olamayacağını da ekledi.

Peterson’ın güncel halini paylaştığı, Bitcoin için yükseliş tahmini gösteren tablo. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment