Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Beklendiği Kadar Hızlı Yükselir mi?

Mart ayından bu yana en yaşadığı en büyük düşüşü kaydeden Bitcoin’in ne kadar sürede toparlanacağı hem yatırımcılar hem de piyasa takipçileri açısından önemli bir soru halini aldı. Bazı uzmanlar, Bitcoin için toparlanmanın beklendiği kadar çabuk olamayacağını öne sürüyor ve ‘Bitcoin yükselir mi?’ sorusuna biraz şüpheci bir yanıt veriyorlar.

Bitcoin, son birkaç gün içerisinde yaşadığı değer kaybı ile en son düşüşünü akıllara getirdi. Bitcoin (BTC), küresel koronavirüs salgınının ilk safhaları olan Mart ayında, bir gün içinde %40 civarında düşüş göstermişti. Mart ayındaki kadar sert bir şekilde olmasa da; yaklaşık 20 gün önce 12.400 dolar seviyesine çıkan BTC, son yaşanan gelişmeler doğrultusunda %20’ye yakın bir düşüşle karşılaştı. Bitcoin son birkaç saat içinde toparlanma gösterse de, son 24 saatte %3 oranında bir düşüşle 10.400 – 10.500 dolar bandından işlem görüyor.

Çoğu uzman bu düşük fiyatların, yatırım için bir avantaja çevrilmesi gerektiğini söylese de bazı uzmanlar Bitcoin’in yeniden 12 bin dolar seviyesin görmesinin biraz zaman alabileceğini düşünüyor. Bitcoin 2020’nin ilk yarısında yaşanan diğer geri çekilmelerden, düşük fiyatlardan yararlanmak isteyen yatırımcılar sayesinde hızlıca toparlanmayı başarmıştı. Bu kez çoğu uzmanın öne sürdüğüne göre, Bitcoin böyle bir “V” grafiğinin çabucak oluşturamayacak.

Uzmanlar Ne Diyor?

Bazı analist ve yorumcular, Bitcoin’in yaşadığı bu düşüşün toparlanma sürecinin diğer dönemler kadar hızlı olamayacağını öngörüyorlar. Sosyal medyada Crypto Michael adı ile bilinen trader ve yorumcu Michael van de Poppe, Bitcoin’in yaşadığı düşüşün ardından attığı tweet ile izlenmesi gereken 2 önemli nokta olduğunu belirtti. Bunlardan biri Bitcoin’in 10 bin dolar üzerinde kalması gereken değeri ve diğeri de çizmesi beklenen “V” şeklindeki grafikti. Fakat bazı analistlere göre bu tablonun çizilmesi biraz zaman alacak.

Analist Edward Morra, Twitter üzerinden paylaştığı bir tablo ile BTC’nin 12 bin dolar seviyelerini görmesinin günler alacağını düşündüğünü söyledi. Bazı görüşlere göre bu seferki iyileşmenin daha çok zaman almasının sebeplerinden biri de Bitcoin’in geleneksel piyasalara giderek daha çok duyarlılık göstermesi. COO of Stack kurucusu Matthew Dibb’e göre Bitcoin’in yaşadığı düşüş, perşembe günü Wall Street’te yaşanan kayıplarla paralellik gösteriyor. Dibb, BTC’nin kürsel hisse senedi piyasalarıyla daha fazla korelasyon göstermesi halinde fiyatın 10 bin dolar altına düşebileceğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment