Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Bitcoin 500.000 Dolara da Çıkabilir, 0 Dolara da İnebilir

Bitcoin 3 Eylül tarihinde inanılmaz hareketli anlar yaşadı ve bir anda gelen sert düşüş ile yeniden 11.000 dolar seviyesinin altına geriledi. Tam olarak bu düşüşe denk gelen Bloomberg analisti Mike McGlone’un Eylül ayı kripto para raporu ise ilginç bir açıklama ile dikkat çekti. 

Bloomberg’in tanınan ismi McGlone, Bitcoin fiyatının 500.000 dolara da çıkabileceğini veya aynı şekilde 0 dolara kadar da inebileceğini ifade etti. Tecrübeli isim Bitcoin’in dijital altın olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten. McGlone, bunun en büyük yoldaşının ve yardımcısının ise sınırlı arz olduğunu vurguladı.

Bitcoin İçin İki İhtimal

Devamlı olarak artan talebe rağmen sınırlı ve sadece 21 milyon olan BTC arzı, McGlone’a 2017 yılındaki boğa koşusunu hatırlatıyor:

“Kripto para sektörünün büyük bir kısmı 2017 yılını hatırlatıyor ancak piyasanın temeli büyüyen merkeziyetsiz borsalar ve merkeziyetsiz finans uygulamaları nedeniyle daha da sertleşip sıkılaşıyor. Sınırlı arza karşı devamlı olarak artan talep, Bitcoin için en önemli husus.”

McGlone bu ifadesinin sonunda Bitcoin’in mevcut makroekonomik durum sürecinde 500.000 dolara kadar çıkabileceğini veya başarısız olup 0 dolara inebileceğini belirtti. Analistin tahmininin gerçek olması, lider kripto para biriminin 9 trilyon dolarlık bir varlık haline gelmesi anlamını taşıyor.

Bu da basın saati itibariyle toplam piyasa değeri açısından 170 itibari parayı geride bırakan BTC’nin, böyle bir değere ulaşarak en büyük üçüncü para birimi olmasını sağlayabilir.

BTC fiyatının bugün yaşadığı düşüş sonra Binance kripto para borsasının CEO’su ise McGlone’dan daha kararlı bir açıklama yapmıştı. Changpeng Zhao, Bitcoin’in “ölmeyeceğini” ifade ederek yatırımcılara moral verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment