Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artan Ağ Ücretleri Ağustos Ayında da Ethereum Yatırımcılarını Durduramadı

Ethereum ağındaki işlem ücretleri geride bıraktığımız Ağustos ayında neredeyse rekor kırdı. Kullanıcıların genel etkinlik oranında sert bir düşüş olsa da işlem ücretlerinin artma sebebi daha az kullanıcı tarafından daha fazla işlem yapılmasına işaret ediyor. Ağustos ayında ETH ağında işlem ücreti rekor kırılsa da toplam işlem hacminin 24 milyar dolara kadar çıktığı görülüyor. Peki bu çılgınlığın sebebi ne?

Aslında birçok yatırımcının tahmin edeceği üzere DeFi uygulamaları söz konusu rekorun arkasında yatan temel sebep. DAppRadar isimli araştırma firması tarafından da yayınlanan verilere göre, Ethereum bütün rakiplerine ciddi bir fark atmayı başardı.

Ethereum Ağındaki İşlem Hacmi 24 Milyar Dolara Ulaştı

Ağustos ayında Ethereum ağındaki işlem hacmi 24 milyar dolara çıkarken, Tron sadece 300 milyon dolar ile sınırlı kaldı. Yine de Tron’un Ağustos ayı işlem hacminin Temmuz ayına kıyasla %95 arttığını ifade etmek gerekiyor. Bir diğer rakip proje EOS’un işlem hacminin ise Ağustos ayında 1 milyar doları geçtiği görülüyor.

Ethereum madencileri artan işlem hacmi ve ücretleri sayesinde 1 saat içerisinde 800.000 dolarlık gelir elde etti. Bu da ağın yaşadığı çılgınlığın artık tehlike arz etmeye başladığını gösteriyor. Ölçeklenebilirlik sorunu yaşayan Ethereum ağı, işlem ücretlerinin böyle artmaya devam etmesi durumunda tam anlamıyla tıkanabilir.

Yatırımcıların bir kısmı ise şimdiden alternatif aramaya başladı ve ETH bu yüzden sert bir darbe alabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment