Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası da Bitcoin’e Karşı!

Daha önce önde gelen kurumların ve hatta merkez bankalarının lider kripto para birimi Bitcoin‘e karşı açıklamalarda bulunduğu görülmüştü. İngiltere Merkez Bankası (BoE) eski başkanı Mark Carney ise BTC lehine açıklama yapan ender merkez bankası başkanlarından birisi olmuştu. Şimdi ise BoE’nin yeni başkanı geleneği bozmayarak BTC karşıtı bir açıklamada bulundu.

İngiltere Merkez Bankası‘nın yeni başkanı olan Andrew Bailey, Bitcoin eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. Kendisi daha önce 2017 yılının Aralık ayında da BTC’nin en revaçta olduğu tarihlerde bunun bir dolandırıcılık olduğunu vurgulamıştı. BTC’nin içsel değere sahip olmadığını belirten yeni başkan, bunun çok ama çok riskli bir yatırım olduğunun altını bir kere daha çizdi.

Bailey: Bitcoin Çok Riskli Bir Yatırım

Bugün katıldığı bir etkinlikte konuşmasına Bitcoin ile başlayan Bailey, şunları ifade etti:

“Konuşmama yaklaşık olarak son 10 yıllık süre içerisinde piyasaya çıkan Bitcoin gibi kripto varlıkları ile başlayacağım. Bunların parayla hiçbir bağlantıları bulunmuyor. Bitcoin’in harici bir değeri belki olsa da bunlar oldukça riskli yatırımlar olarak görülüyorlar.”

Bailey BTC’yi ve diğer kripto paraları yererken, stabilcoin’ler hakkında ise övgü dolu bir açıklamada bulundu. Değeri belirli varlıklara endeksli olan ve fiyat dalgalanmalarına dayanan stablecoin’lerin bazı faydalı işler için kullanılacağını belirten Bailey, ödemelerdeki sorunların azaltılıp, hızın arttırılabileceğini vurguladı.

İngiltere Merkez Bankası’nın da kendi dijital parasını piyasaya süreceği söylentileri gündemde yer edinmişti. Belki de Bailey tam olarak bu sebeple BTC’yi eleştirip, stablecoin’leri övdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment