Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Bugünkü Düşüşünün Sebebi Madenciler Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin birkaç gün önce 12.200 doları zorlarken bugün yaşanan sert düşüş ile yeniden 11.000 dolar seviyesinin altına indi. Bitcoin’in bu sert düşüşüne yönelik bazı tahminler olsa da ağdaki veriler “çok olası” bir durumu ortaya koymakta. Bitcoin fiyatı, ağdaki madencilerin yüklü satışlarından dolayı sert bir düşüş yaşamış olabilir mi?

Bitcoin Düşüşünü Madenciler Tetikledi

Kripto para analistleri düşüşün özellikle bugün ABD Dolar Endeksinde görülen sert artıştan kaynaklandığını ortaya atsa da başka bir sebep daha ufukta kendini belli etti. Blockchain araştırma firması CryptoQuant tarafından yayınlanan analizde, madencilerin uzun süredir görülmeyen miktarlarda BTC transferleri yaptığı belirtildi.

En büyük Bitcoin madencilik havuzlarından lan Poolin, Slush ve HaoBTC’nin hareketlerini inceleyen araştırmacılar, tam da fiyat düşüşü öncesinde ciddi BTC transferleri yapıldığını kanıtladı. Poolin’in cüzdanlarına bakıldığında düşüş öncesinde 641 BTC, Slush’a bakıldığında 590 BTC, HaoBTC’ye bakıldığında ise 1.000’den fazla BTC’nin transfer edildiği görülüyor.

Madencilik havuzlarının oluşturduğu bu baskının kaldıraçlı işlem platformlarında short yani düşüş odaklı pozisyonları tetiklediği tahmin ediliyor. Yani spot piyasadaki düşüş kaldıraçlı işlemleri, kaldıraçlı işlemler ise yine spot piyasayı etkiledi. BTC fiyatının tam olarak bu sebepten sert bir düşüş trendine girdiği ifade edilmekte.

Bu sert düşüş ise analistlerin Bitcoin fiyat tahminleri konusunda oldukça belirsiz açıklamalar yapmasına yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment