Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Ağustos Ayının En Popüler Kripto Para Birimleri

Geçen ay sosyal medyada en çok konuşulan kripto para birimleri belli oldu. ICO Analytics, Twitter üzerinden derlediği verilerle ağustos ayının en popüler kripto paralarını sıraladı.

ICO Analytics tarafından paylaşılan bilgilere göre ağustos ayının en popüler kripto para birimi Bitcoin (BTC) oldu. Twitter kullanıcılarının kripto para birimleri ile ilgili attıkları tweetlerin %12.3’ü Bitcoin ile ilgiliydi ve bu, Bitcoin’i “hakkında en çok konuşulan” koin yaptı.

Listede Bitcoin’i son zamanların en çok ilgi gören kripto para birimlerinden olan Chainlink (LINK) takip etti. Bundan birkaç hafta öncesinde kadar 7 dolardan işlem gören LINK, ağustos ayında 20 dolara kadar çıkıp popülaritesini ciddi ölçüde artırdı. LINK şu anda ise 12,5 dolardan işlem görüyor.

Listenin geri kalanı biraz daha öngörülebilir şekilde ilerliyor. Üçüncü sırada Ethereum (ETH), dördüncü sırada XRP, beşinci sırada ise USDT yer alıyor. Bu üç kripto para, ağustos ayında kripto para birimleriyle ilgili atılmış tweetlerinden %15.5’inde yer alıyor.

Yeni Koinlerde Durum Ne?

ICO Analytics yalnızca büyük isimlerin değil küçük çaplı kripto paraların da yer aldığı bir liste hazırladı. Bu listede piyasaya görece yakın zamanda giriş yapmış, Bitcoin gibi koinlere kıyasla daha az tanınan kripto para birimlerine yer verildi. ICO Analytics bu sıralamayı yaparken sadece piyasaya bu yıl içerisinde giriş yapmış olan koinleri değerlendirmeye aldı.

Bu araştırma sonucunda ağustos ayının en popüler kripto parasının Yearn.finance (YFI) olduğu ortaya çıktı. Kısa süre önce Bitcoin’in 20 bin dolarlık rekorunu kıran YFI, ay genelinde atılmış tweetlerin %7.8’inde kendine yer buldu. Yearn.finance projesini %7.5 ile OM, %7.3 ile DOT takip etti.

Piyasayla Arasındaki İlişki

En popüler kripto paralar listesinde en büyük kripto paraları görüyor olmamız pek şaşırtıcı olmasa gerek. Chainlink’in (LINK) Ether ve XRP’den daha popüler hale gelmesi de elbette LINK fiyatındaki yükseliş ile açıklanabilir. Zeus Capital’ın çabalarına rağmen yukarı yönlü bir grafik çizen LINK’in topluluğu gitgide büyüyor.

LINK’in geçen gün büyük çaplı bir saldırıya uğradığını ve bu saldırı sırasında yüz binlerce dolarlık ETH tokenının kaybolduğunu da hatırlatmak gerek. LINK ağına yapılmış bu spam saldırısı Chainlink’in popülerliğini nasıl etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment