Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Başvurusu Hatalı Mı? ETF’nin Arkasındaki Firma, Başvurusunu Geri Çektiğini Açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni ve ‘zekice’ bir Bitcoin ETF başvurusu ile gündeme gelen Kaliforniya tabanlı varlık yönetim firması Reality Shares, yaptığı yeni bir açıklama ile başvuruyu geri çektiklerini duyurdu.

Söz konusu ETF, direkt olarak Bitcoin’e bağlı olmaması ve içerisinde çeşitli itibari paraların da bulunması nedeniyle, oldukça yüksek onaylanma şansına sahip şeklinde lanse edilmekteydi ve firma CEO’su Eric Ervin konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin’in bu ETF içerisinde sadece %15’lik bir bölüme sahip olduğunu ifade etmişti.

Ancak firma başvuru yapmasından sadece birkaç gün sonra, başvuruyu geri çekti ve Reality Shares avukatlarından birisi konu hakkında şunları ifade etti:

”Başvuruyu geri çektiğimizi onaylayabilirim  ve bunun nedeni firma çalışanlarının yapılan başvurunun şuan hala  kripto paraların da dahil olduğu 1940 Yatırım Şirketleri Kanunu’na uygun olmadığını düşünmesidir.”

Söz konusu kanun bu kapsamda yapılan başvuruların 75 günlük süre içerisinde SEC tarafından otomatik olarak onaylanmasını içerse de, SEC yetkilisi Dalia Blass daha önce 2018 yılının Ocak ayında yaptığı açıklamada, fon yöneticilerinin kripto paralarla ilgili ürün piyasaya sürmek istemeleri durumunda bunların 1940 Kanunu kapsamında yapılmasını yasaklamıştı.

Reality Shares tarafından yapılan başvuru geri çekilse de, asıl beklenen VanEck Bitcoin ETF başvurusu hala aktif ve bekleyiş sürüyor. Bunun yanı sıra Bitwise firması tarafından yapılan Bitcoin ETF başvurusu da bekleyenler arasında ve kripto para piyasasında her an her şeyin olması mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment