Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Vadelileri İçin Konulan 70 Milyon Dolarlık Sermaye Limiti, Tartışmalara Neden Oldu!

Endonezya içerisinde yer alan kripto para traderları, regülatörün Bitcoin vadelileri alım satımı için 70 milyon dolarlık sermaye limiti koymasından sonra tepkilerini ortaya koymaya başladılar. 14 Şubat tarihinde Jakara Post tarafından aktarılan bir habere göre, geçtiğimiz Ekim ayında yürürlüğe konulan yeni regülasyonlardan sonra, kripto para tabanlı ürünlerin ticaretini yapmak isteyen platformlar bunları yapmakta özgür ancak kripto para birimlerinin kullanımı hala ülkede yasak.

Ancak söz konusu regülasyona sürpriz bir ekleme yapıldı ve Bitcoin vadelilierinin alım veya satımını yapmak isteyen platformların, en az 71.7 milyon dolar değerinde sermayeye sahip olması şart koşuldu. Yapılan sürpriz ekleme geçtiğimiz hafta ülkenin finansal regülatörü Bappebti tarafından açıklandı. Yerel bir kripto para borsası Indodax’ın CEO’su Oscar Darmawan tarafından yapılan açıklamalara göre, sermaye için şart koşulan limit, ziraai bir banka açmak için gereken limitten çok daha yüksek. Reuters’e verdiği röportajda konuşan CEO, söz konusu regülasyonların yeni gelişmekte olan bir endüstrinin büyümesini engellediğini ve bu yasa yürürlüğe girdikten sonra hiçbir kripto para vadelisinin alım satımının mümkün olmadığını ifade etti.

Endonezya özellikle son iki yıldır kripto para birimlerine karşı ciddi bir ilgi göstermekte. 2018 yılının Haziran ayında ülkenin finansal regülatörü kripto paraların emtia olarak Endonezya’nın en büyük menkul kıymet borsalarından birisinde alım satımına yeşil ışık yakmıştı. Bunun yanı sıra ülkenin Merkez Bankası 2017 yılının Aralık ayında Bitcoin’in ödeme için kullanımını tamamen yasakladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment