Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Tekrardan Dördüncülüğe Yükselirken, Kripto Para Piyasasına Durgunluk Hakim

Bitcoin‘in altınının gümüşü olarak bilinen Litecoin, geçtiğimiz hafta içerisinde yaşadığı ani yükseliş ile toplamda %40 civarı bir değer kazanmış ve bir anda piyasa hacmine göre en büyük dördüncü kripto para birimi haline gelmişti.

Litecoin ile yeşillenen kripto para piyasası, geçtiğimiz Cuma günü Bitcoin’in de %10 civarı yükselmesi ile etkisini ciddi bir şekilde hissettirdi ve kripto para piyasası tek bir gün içerisinde 2 milyar doların üzerinde piyasa hacmi kazandı. İki gün boyunca dördüncülüğünü koruyan Litecoin, daha sonra EOS‘un 3 dolara kadar çıkması  ile yeniden beşinci sıraya gerilemişti.

Basın saatine göre 3.631 dolardan el değiştiren ve %0.20’lik bir düşüş hakim olan Bitcoin, bütün piyasayı da beraberinde etkiledi ve kripto para piyasasına genel olarak düşüş hakim. Top 10 kripto para birimi arasında sadece Bitcoin Cash ve Tether yeşil bir grafik çizerken, 47. sıradaki Komodo kripto para birimi %14.64’lük yükseliş ile öne çıkmakta.

Uzmanlar Litecoin’in geçtiğimiz hafta yakaladığı yükselişin arkasında daha yaşanmasına aylar olan yarılanmanın önemli bir role sahip olduğunu ifade etmekteler. Yaşanacak blok ödülü yarılanması ile madencilikten elde edilen ödüllerin yarıya inmesi, daha önce 2015 yılında Litecoin’i ilk başta olumlu bir şekilde etkilemiş ancak daha sonra LTC yine düşüşe geçmişti. Özellikle yarılanmadan aylar önce fiyatlandığı görülen Litecoin, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan yarılanma öncesinde de benzer bir grafik çizmiş olabilir.

Bunun yanı sıra ay sonuna doğru hard fork geçirecek olan Ethereum ise durgunluğunu korumakta ve 122 dolardan alıcı bulmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment