Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyat Rallisinin Arkasındaki 3 Büyük Ekonomik Sebep

Lider kripto para birimi Bitcoin, bugün ciddi bir atak yaptı ve 12 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Her ne kadar daha sonra fiyatta kısa sürede bir düşüş yaşansa ve Bitcoin yeniden 12 bin doların altına inse de, otoritelere göre şu an için gidiş son derece ümitli.

Biz de sizler için, bu fiyat rallisine sebep olabilecek üç farklı büyük makro ekonomik sebebi derledik.

Hisse Senedi Piyasası Düşüşte

Global çapta baktığımızda, borsaların düşüşte olduğunu görüyoruz. Birçok büyük endekste gözle görülür ve kayda değer düşüşler yaşanırken, bu durum yatırımcıları kar amacıyla Bitcoin’e yönlendirmiş olabilir.

Yatırımcılar Bitcoin’e Uyanıyor

Kripto para sektörü her ne kadar uzun bir süredir hayatımızda olsa da, dev yatırım firmaları şu an için işleri biraz ağırdan alıyor ve Bitcoin’in nasıl bir ürün olduğunu daha yakından anlamaya çalışıyor.

Ancak gelinen noktada, yatırımcıların Bitcoin’i yavaş yavaş bir nevi ‘güvenli liman’ olarak görmeye başladığı görülebiliyor. Bu da, fiyata olumlu etki eden sebeplerden birisi olarak ifade ediliyor.

İtibari Paralarda Sıkıntı Bitcoin Fiyatını Arttırıyor

Çin’in para birimi Yuan’da yaşanan sıkıntı ve ticaret savaşlarının etkisinin de Bitcoin fiyatına olumlu yönde etki ettiğini söyleyenlerin sayısı hiç de az değil. Analizlere göre Bitcoin, bu tarz dönemlerde ciddi bir artış gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment