Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrailli Yatırımcılar, Bankaya Bitcoin’den Elde Ettikleri Gelirleri Yatıramıyor

İsrail’de ikamet eden kripto para yatırımcıları, kripto para cinsinden elde ettikleri gelirlerin vergisini ödemekte ciddi bir zorluk çekiyor.

Konuyla ilgili olarak yerel basın kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, yatırımcılar şu anda kripto paralardan kazandıkları paraları bankalara yatırmakta zorlanıyor. Bankaların, kripto paraların en fazla eleştrildiği konulardan birisi olan terör finansmanı ve kara para aklama şüpheleri nedeniyle, bu varlık cinsinden elde edilen gelirleri kendi bünyelerinde istemedikleri ifade ediliyor.

Bu durumdan ötürü de yatırımcılar zorlu bir süreçten geçiyor. Bir yatırımcı, yaptığı açıklamada vergilerini ödeyebilmek için hemen her banka ile görüştüğünü ancak bankaların Bitcoin kelimesini duyunca, adeta fikir birliği yapmışçasına, dona kaldığını ifade etti.

Yatırımcı, şöyle konuştu:

”Neredeyse Bitcoin cinsinden elde ettiğim gelirlerin vergisini ödemek ve bu paraları bankaya yatırmak için, kapısına gitmediğim kurum kalmadı. Ancak onlar, Bitcoin ismini duyunca adeta irkiliyor ve hiçbir şey yapmıyorlar.”

Kripto para konusunda vergilendirme süreçlerine azami dikkat gösteren ve bu yönde taleplerini sıralayan İsrail Vergi Otoritesi’nin ise, şu an itibariyle bu durumdan haberdar olduğu ve gereken önlemleri almaya çalıştığı belirtiliyor. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde neler yaşanacağı ise, daha şimdiden merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment