Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Artınca İnsanlar Google’da Bitcoin’i Aratmaya Başladılar

Kripto para piyasasının geçtiğimiz günlerde yaşadığı artışla birlikte Google’daki Bitcoin aramaları yeniden yükselişe geçti.

Kripto para piyasasındaki fiyatlar ile kripto para piyasasını takip eden insanların sayısı arasında genellikle doğru bir orantı oluyor. Dolayısıyla fiyatlarda yaşanan genel bir artış, piyasayı daha fazla kişinin takip etmeye başlamasına yol açabiliyor.

Böyle bir artışı geçtiğimiz günlerde de gördük. Bitcoin fiyatı çok kısa bir süre içerisinde 5 bin dolar seviyesini zorlamaya başladı ve piyasadaki bu artış, Google’daki Bitcoin aramalarının da artmasına yol açtı.

Google, salı günü Bitcoin ile ilgili yapılan aramaların toplam sayısına dair herhangi bir bilgi paylaşmasa da o günkü arama hacminin geçmişe kıyasla çok daha yüksek olduğunu görebiliyoruz.

GOOGLE TRENDS, BITCOIN PRICE, BTC USD

Kaynak: Google Trends

Google tarafından yayınlanan verilere göre “Bitcoin” kelimesiyle yapılan aramaların sırasıyla en çok Nijerya, Güney Afrika, Hollanda, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerden geldiğini görüyoruz. Türkiye ise Bitcoin hakkında en çok arama yapan 21.ülke olarak gösteriliyor.

Bitcoin ile ilgili yapılan aramalar ile Bitcoin fiyatı arasında bir bağlantı olduğu daha önceki çalışmalarda da gözler önüne serilmişti. Özellikle SEMrush tarafından yapılan bir araştırma bu ikili arasında yüzde 91 oranında bir bağlantı olduğunu göstermişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment