Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Her Beş Dijital Şirketten Üçü Blockchain’e Yatırım Yapıyor

Dünya genelindeki dijital şirketlerin yüzde 61’i Blockchain teknolojisine bir şekilde yatırım yapıyor.

Kimlik yönetim şirketlerinden Okta, Blockchain teknolojisinin özellikle dijital şirketler arasında ne kadar popüler olduğunu görebilmek için yeni bir araştırma yaptı.

Yıllık geliri en az 1 milyar dolar olan şirketlerin bilgi teknolojileri, güvenlik, mühendislik gibi birimlerinde görev alan bin 50 kişiyle görüşen Okta, bu kişilerden aldığı yanıtları derleyerek bir anket raporu hazırladı.

Bu raporda ön plana çıkan sorular arasında günümüz dijital şirketlerinin yeni çıkan teknolojiler hakkındaki görüşleri vardı. Bu şirketlerin Nesnelerin İnterneti, Blockchain gibi teknolojilerle ne kadar yakından ilgilendiklerini öğrenmek isteyen Okta konuyla ilgili çeşitli sorular sordu.

Alınan sonuçlar, duyulan ilginin kayda değer oranda yüksek olduğunu gösteriyor. Okta tarafından yapılan bu ankete göre Dünya genelindeki büyük çaplı dijital şirketlerin yüzde 72’si Nesnelerin İnternet’i, yüzde 68’i Yapay Zeka, yüzde 61’i Blockchain, yüzde 58’i ise Artırılmış Gerçeklik teknolojileri ile ilgileniyor.

Okta tarafından yayınlanan anket sonuçlarına göre günümüzdeki dijital şirketlerin çok büyük bir kısmı, bu gibi teknolojilere yüklü miktarlarda yatırım yapıyor:

“Hepsini topladığımızda dijital dönüşüm alanında çalışan şirketlerin yüzde 90’lık bir kısmının yukarıda adı verilen teknolojilerden en az birine yatırım yaptığı ortaya çıkıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment