Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paris Brexit Sonrasında Avrupa’nın Finans Başkenti Olabilir

İngiltere‘de Brexit yüzünden bir çözüm yolu arayan finans şirketleri, aradıklarını Paris’te bulabilirler.

Fransa‘nın başkenti Paris özellikle son zamanlarda atılan adımlar sonrasında Avrupa’daki fintech şirketlerinin uğrak noktalarından biri haline geldi. Bazı uzmanlar Paris’in finans alanındaki rolünün Brexit sonrasında iyice büyüyeceğini düşünüyorlar.

BNP Paribas ve Société Générale gibi büyük çaplı Fransız bankaları şimdiden Compte-Nickel, Lumo gibi startupları satın almaya başladılar. Bunlar aslında Fransa’nın startup sektörüne hızlı bir giriş yaptığının göstergesi.

Paris’te yaşananlar özellikle Londra’daki şirketlerin ilgisini çekebilir. Şu ana dek yapılan açıklamalar Londra’daki pek çok fintech şirketinin Brexit sonrası olacaklardan endişelendiğini gösteriyor.

Londra’daki şirketler Brexit sonrasında elbette hemen Paris’e veya başka bir şehre geçiş yapmayacaklar. PwC Fransa’dan Jimmy Zou da bu sürecin yavaş yavaş ilerleyeceğini düşünüyor:

“İngiltere’deki Finansal Davranış Kurumu’nun geçtiğimiz on yıl içerisinde takındığı ılımlı tavır, ABD ile kurulan yakın ilişkiler, yatırımcı sayısının fazla olması…Londra finans alanındaki gücünü bir anda kaybetmeyecek.”

Buna rağmen Brexit sonrasında yaşanabileceklerden endişelenen şirketler arasında haliyle kripto para şirketleri de bulunuyor. Bu şirketler de Paris ile yakından ilgilenebilirler çünkü Fransa’daki yetkililer bu konuyla ilgili de çalışmaya başladılar.

Paris’teki düzenleyiciler yerel kripto para sektörünü düzenleyebilmek, kripto para şirketlerini belli standartlara göre değerlendirebilmek için çalışmalara başladılar. Ayrıca Fransa Hükümeti, özellikle ilk dijital para arzı (ICO) sektörüne liderlik edebilmek için bu konuda bazı projeler yürütüyor.

Fransa’da yaşanan tüm bu gelişmeler, İngiltere’deki fintech ve özel olarak kripto para şirketlerinin zaman içerisinde İngiltere’yi terk etmelerine yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment