Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 9 Bin Dolara Doğru Düşüyor

Dün gece 10 bin doları geçen Bitcoin şu anda yeniden 9 bin 500 doların altına gerilemiş durumda.

Bitcoin fiyatı dün gece 10 bin doları geçtikten sonra kısa süre içerisinde düşmeye başladı ve yeniden 10 bin doların altına indi. Gün boyu 9 bin 700-10 bin dolar aralığında seyreden BTC fiyatı geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde birkaç yüz dolarlık düşüş yaşadı.

Bu düşüşün ardından 9 bin 200 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin yatırımcıların aklına yeniden şu soruyu getirdi: ’9 binin altına düşecek mi?’

Bitcoin’in günlük grafiği

Bu arada yalnızca kripto para piyasasında değil daha farklı piyasalarda da bir düşüş yaşandığını vurgulamak gerek. Özellikle ABD’deki SP500 Endeksi’ne baktığımızda %4’ten fazla bir düşüş görüyoruz.

Yerli kripto para camiasının sevilen isimlerinden Erkan Öz, ABD piyasalarında yaşanan düşüşü şöyle yorumluyor:

Endişeli Saatler

Bitcoin fiyatında yaşanan bu düşüşün etkilerini şimdiden görmeye başladık. Bu tarz düşüşler elbette vadeli işlem piyasalarını doğrudan etkiliyor. Datamish verilerine baktığımızda BitMEX’te son 6 saat içerisinde 30 milyon dolardan fazla uzun pozisyonun tasfiye edildiğini görebiliyoruz.

Bitcoin fiyatının bu kadar düşmüş olması birçok yatırımcıyı endişelendirmeye başladı. Bugün erken saatlerde Bitcoin ile ilgili bir tahminde bulunan ve fiyatın 10 bin 500 doların üstünde çıkması halinde 12 bin doları da görebileceğimizi söyleyen Crypto Michael, Bitcoin için 9 bin 100-9 bin 300 dolar bölgesinin çok kritik olduğunu söylemişti.

Kendisi bugün yaşanan düşüşle ilgili de bir gönderi paylaştı ve Bitcoin’in söz konusu kritik bölgeye girdiğini, bu bölgenin altına inilmesi halinde “daha sert bir düşüş yaşanabileceğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment