Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da 550 Bin Dolarlık İşlem Ücreti!

Bir Ethereum kullanıcısı bugün sabaha karşı yaptığı bir işlem için 550 bin dolar işlem ücreti ödedi.

Ethereum ağında geçtiğimiz son 3 gün içerisinde oldukça ilginç şeyler yaşandı. Bir Ethereum adresi bundan 2 gün önce bir işlem yaptı ve neredeyse 2.5 milyon dolarlık işlem ücreti ödedi. Aynı adres dün yine buna benzer bir işlem yapıp bu sefer 2.6 milyon dolarlık işlem ücreti ödedi.

Bu adreslerin tam olarak kim(ler)e ait olduğu bilinmiyor. Bu bir yana dursun, bu işlemler için neden 2.5 milyon dolar işlem ücreti ödendiği de bilinmiyor. Kripto para camiasındaki bazı isimler bu işlemlerin bir borsa veya büyük bir finans kurumu tarafından yapılmış olabileceğini söylüyorlar. Bazı isimler ise bu işlemlerin vergi kaçırmak için yapıldığını söylüyorlar. Tahminlere göre zengin bir isim bu işlemlerde 2.5 milyon dolar işlem ücreti ödeyerek bu parayı sanki ‘kazara kaybetmiş’ gibi gösterecek ve böylece daha az vergi ödeyecek. Fakat bu konuda şu an için spekülasyondan öteye gidemiyoruz.

Bir Yenisi Daha Eklendi

2 gün önce ve dün yapılan işlemler aynı adres tarafından yapıldılar. Bugün ise bu ikisine benzer yeni bir işlem yapıldı ancak bu seferdaha farklı bir adres kullanıldı.

Bugün sabaha karşı yapılan işlemde hemen hemen 550 bin dolarlık işlem ücreti ödendi. Diğer ikisinden farklı bir adresin kullanıldığı bu işlem MiningPoolHub’a aitmiş gibi görünüyor.

Bugün sabaha karşı yapılan işlem

Tıpkı diğer ikisinde olduğu gibi bunda da işlemi kimin, ne amaçla yaptığını bilemiyoruz. Bazı isimler bunun para aklamak için yapıldığını söylerken Dovey Wan gibi isimler bunun pek mantıklı olmadığını söylüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment