Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Bitcoin Yasağı Yeniden Gündemde

Hindistan Maliye Bakanlığı ülkedeki kripto para işlemlerini yasaklamak için yeni bir tasarı hazırladı.

Hindistan Merkez Bankası bundan birkaç yıl önce ülkedeki bankaların kripto para borsalarıyla birlikte çalışmalarını yasakladı ve yerli kripto para sektörüne ağır bir darbe vurdu.

Hindistan Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz aylarda Merkez Bankası’nın aldığı bu kararın geçersiz olduğunu açıkladı ve ülke genelindeki yatırımcıları rahatlattı. Hindistan Maliye Bakanlığı ise söz konusu yasağı yeniden yürürlüğe sokmak için harekete geçti.

Yeniden Gündemde

Hindistan’daki kripto para sektörü son birkaç ay içerisinde kayda değer bir büyüme yaşadı. Yüksek Mahkeme’nin ülkedeki kripto para yasağını kaldırmasıyla birlikte WazirX gibi bazı borsalar çok daha geniş kitlelere hizmet vermeye başladılar.

Economic Times gibi kaynaklara göre Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası’nın getirdiği yasağa benzer bir yasağı yeniden yürürlüğe sokmak istiyor. Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı tasarının önce bakanlar kuruluna, ardından da meclise iletilmesi bekleniyor.

Maliye Bakanlığı’nın tasarısında tam olarak ne gibi maddeler yer alıyor bilemiyoruz. Fakat Maliye Bakanlığı’nın kripto paralara karşı pek ılımlı bir tavır sergilemediğini biliyoruz. Hindistan’ın eski maliye bakanı Subhash Garg geçtiğimiz yıl kripto para kullanımını tamamen yasaklamayı önermişti. Bu yasağı ihlal edenlere 10 yıla kadar varan hapis cezasıyla 3.3 milyon dolara kadar varan para cezası verilebileceği belirtilmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment