Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Halving Sonrası Yükselecek mi, Uzmanlar Ne Diyor?

Bitcoin’de yıllardır beklenen halvingin bu akşam saat 22’den sonra yapılması bekleniyor. Peki uzmanların halving sonrası fiyat tahminleri ne yönde?

Günümüzde birçok kripto para yatırımcısı ve analisti bu akşam yapılacak olan halvinge umut dolu gözlerle bakıyor. Bunun başlıca sebeplerinden birisi geçtiğimiz yıllarda yapılan halvinglerin Bitcoin fiyatını hep olumlu yönde etkilemiş olması.

Binance CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz haftalarda bununla ilgili bir paylaşım yapıp 2012 ve 2016 tarihlerinde yapılan halvinglerden örnek vermişti. Bitcoin’in bu iki halvingden sonra ne kadar fazla değer kazandığını gösteren Zhao; bunun 2020’de de tekrarlanıp tekrarlanmayacağı ile ilgili bir yorum yapmasa da bu verilerin önemine dikkat çekti.

Yatırımcılar halvingden umutlu olsalar da Bitcoin fiyatının geçen gün 15 dakika içerisinde 1500 dolar düşmüş olması birçok kişiyi şaşırttı. Peki bu halvingin bir hayal kırıklığı olduğu anlamına mı geliyor?

Hemen Yükselmeyebilir

Bitcoin geçtiğimiz yıllarda yapılan halvinglerden hep olumlu yönde etkilendi etkilenmesine ama bunların hiçbiri aniden yaşanmış şeyler değildi. Bitcoin fiyatı ne 2012’deki ne 2016’daki halvingden sonra hemen yükselmeye başladı.

CoinShares’in yöneticilerinden Meltem Demirörs aslında geçtiğimiz aylarda bununla ilgili bir açıklama yapıp BTC fiyatının halvingden sonra hemen yükselmeyeceğini söylemişti. Bitcoin fiyatının artık sadece arz/talep dengesine göre belirlenmediğini vurgulayan Demirörs özellikle vadeli işlem piyasasına dikkat çekti.

Yerli kripto para yorumcularından Selcoin’e göre Bitcoin fiyatının halving sonrasında da hemen yükselişe geçtiğini görmeyeceğiz. Konu hakkındaki görüşlerini YouTube’dan aktaran Selcoin; Bitcoin fiyatının 8 bin doların altına bile düşebileceğini söylüyor. Onun tahminlerine göre birçok kişi Bitcoin fiyatının halving sonrasında yükseleceğini düşünse de piyasa yapıcılar bu kişileri yanıltacaklar:

“Halvinge kitlenen bir oluşum var. (Piyasa yapıcılar) halving bitince onların da eline verecekler. Akabinde düzeltmeler tamamlanacak. Şimdi halvinge kitlendi. Halving bitti uçuyoruz derken çat; orada bir daha verirler eline… Şu an Bitcoin’de destek seviyesi… 8450’lere bir pik atma var burada. Buranın kırılmasıyla 7300 olacak, asıl önemli alan orası. 7300 desteği ise düzeltmeyi daha da sertleştirecek ve destek alanı olacaktır diye düşünüyorum.”

Fakat Bitcoin fiyatının kısa vadede yaşayacağı bu düşüş, uzun vadede yaşanması beklenen yükselişi önlemeyecek. Selcoin de dahil olmak üzere birçok analist Bitcoin’in halving sonrasındaki aylarda birkaç kat değer kazanabileceğini söylüyor.

Uzun Vadeli Tahminler

Selcoin Bitcoin fiyatında halving sonrasında bir düzeltme beklese de Bitcoin’in uzun vadedeki performansından umutlu. Hatta kendisi geçtiğimiz yıldan beri Bitcoin’in 2020’de 60 bin dolara kadar çıkabileceğini söylüyor.

Selcoin, Bitcoin’in 60 bin dolara çıkabileceği görüşünü son haftalarda da yineledi. BTC’nin bu şekilde değer kazanacağını düşünen tek isim o da değil. Stok-akış (S2F) modeliyle tanıdığımız PlanB geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i, altını ve gümüşü kapsayan S2FX adlı bir model geliştirdi. Kendisi bu tahmin doğrultusunda Bitcoin’in 2020-2024 tarihleri arasında 288 bin dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

Kaynak: Medium

Sosyal medyada bu ve buna benzer daha pek çok farklı yorum bulunabilir. Fakat burada 15 dakika içerisinde 1500 dolar kaybeden, bu sırada en az 250 milyon dolarlık uzun pozisyonun tasfiye olmasına yol açan bir üründen bahsediyoruz. Dolayısıyla Bitcoin’in halving sonrasında kesinlikle yükseleceğini veya kesinlikle düşeceğini söylemek pek mümkün değil. Yerli yorumculardan CryptoFero da buna benzer bir gönderi paylaştı ve Bitcoin fiyatına piyasa yapıcıların karar vereceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment