Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Halving Sonrasında Hemen Artmayacak

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs, yaklaşmakta olan Bitcoin halvingi ile ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Demirörs CoinTelegraph ile yaptığı röportajda doların dünya ekonomisindeki rolünden Libra’ya kadar birçok farklı konu hakkında konuştu. Kendisinin özellikle halving ile ilgili yaptığı yorumlar ön plana çıktı.

Bitcoin’deki blok ödülü bundan sadece sekiz gün sonra 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşecek. Birçok analist Bitcoin fiyatının bunun ardından yükselişe geçeceğini söylüyor. Hatta bazıları BTC’nin halving öncesinde bile 10 bin dolara çıkabileceğini düşünüyorlar.

Meltem Demirörs ise Bitcoin fiyatının halving sonrasında hemen yükselişe geçeceğini düşünmüyor. Kendisi tıpkı bundan birkaç ay önce olduğu gibi yine halvingin beklenen etkiyi yaratmayabileceğini söyledi. Hatta onun tahminlerine göre fiyatın kısa-orta vadede harekete geçtiğini görmeyeceğiz:

“Ben halvingin Bitcoin fiyatını kısa-orta vadede körükleyeceğini düşünmüyorum. Şu anda birçok kişi Bitcoin’e yatırım yaparken türev piyasasında yatırım yapıyor… Ve ileri tarihli vadeli sözleşmelere baktığımızda onların fiyatlarının şu anki spot fiyatından daha düşük olduğunu görüyoruz… Bu elbette tamamen doğru bir ölçüt değil ama yine de piyasanın gidişatına dair bir fikir veriyor.”

Olgunlaşması Gerekiyor

Demirörs konu hakkında yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in önünde hala ciddi engeller olduğundan da bahsetti. Öyle ki bazı büyük yatırımcıları endişelendiren şey de bu olabilir.

Bitcoin’in özellikle regülasyon konusunda bazı eksiklikleri olduğunu hatırlatan Demirörs bunların Bitcoin’e gelecekte zarar verebileceğini söylüyor. Demirörs’e göre Bitcoin’in böyle bir şey yaşanmaması için biraz daha olgunlaşması gerekecek:

“Yasal anlamda önemli değişiklikler görüyoruz. Devletler Bitcoin’i mercek altına almaya başladılar. Şifreleme, kriptografi ile ilgili yeni tasarılar hazırlanıyor. Mesela ABD’de kısa süre önce vatandaşların yaptıkları her bir Bitcoin işleminin takip edilmesini öneren yeni bir tasarı hazırlandı… Şu anda Bitcoin’in önünde hala varoluşsal sorunlar var… Bitcoin hala tam anlamıyla olgunlaşmış değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment