Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı ile Tatiller Arasındaki Korelasyon

4 Temmuz günü ABD’nin bağımsızlık günüydü ve o gün boyunca Bitcoin fiyatı yaklaşık bin dolarlık bir düşüş göstererek, 12 bin dolardan 11 bin dolara kadar geriledi. Ancak bu tatil gününde yaşanan düşüşün istisna olduğunu ortaya koyan bir grafik de paylaşıldı. Hatta öyle ki, daha önceki dönemlerde Bitcoin fiyatı, tatil zamanlarında ciddi artışlar gösteriyor.

Konuyla ilgili olarak SFOX adlı kripto para şirketi tarafından yapılan bir araştırmada, tatil dönemlerinde lider kripto para biriminin ciddi artışlar gösterdiği ortaya kondu. Şükran Günü, Noel ya da Bağımsızlık Günü gibi dönemlerde Bitcoin fiyatının ciddi oranda artışlar gösterdiğini ortaya koyan rapor, Bitcoin fiyatının bu dönemlerde çok olumlu grafikler çizdiği sonucuna vardı.

Bu konuya en büyük örnek ise Bitcoin’in ve diğer kripto paraların yakaladığı inanılmaz artışın yaşandığı 2017 yılı. O dönem yaşanan büyük boğa rallisinin işaret fişeğinin Şükran Günü’nün ardından yakıldığını ifade eden yetkililer, o günden sonra Bitcoin’de sürecin iyice olumluya döndüğü yorumlarını yapıyor.

O dönem gerçekten de Bitcoin 5 bin dolar bandını kuvvetli bir şekilde geçmiş ve 7 bin dolara kadar yükselmişti. O günden sonra ise tam bir FOMO başlamış ve o FOMO, Bitcoin fiyatını tarihin en yüksek seviyesi 20 bin dolara çıkartmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment