Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İkinci El Arabalarda Blockchain ile Yeni Dönem

Ticaret ve alışveriş noktasında insanların genel manada en fazla sorun yaşadığı şeylerden birisi de, özellikle ülkemizde, ikinci el arabalar. Arabaların alım satımı esnasında yapılan türlü sahtekarlıkar, birçok alıcıyı ciddi manada sıkıntıya sokarken, satın alınacak olan arabanın durumunu yakından takip etmek ve ne olduğunu bilmek de hemen herkesin hakkı olarak nitelendiriliyor.

İşte bu noktada Singapur’da ortaya çıkan bir ortaklık, önemli bir sorunu çözebilme yolunda ikinci el alım satım işiyle uğraşan kişilere ümit veriyor. Blockhain merkezli bir ikinci el araba veri tabanı oluşturan Singapurlu bir şirket, bu sayede müşterilere çok daha şeffaf ve kaliteli hizmeti getirmek istiyor.

Aracın orijini ve kullanımı esnasında yaşanan her türlü sıkıntıyı ve işlemi Blockchain üzerinden kayıt edecek olan sistem, bu sayede hem kişilere, hem de bu iş ile uğraşan kurumsal firmalara çok detaylı veriler sunabilecek ve onların da işini rahatlıkla yapmasını sağlayacak.

Ocean Protocol adı verilen bu uygulama ile ilgili olarak konuşan kurucu isim Daryl Arnold ise şunları söyledi:

”Güvenli, takip edilebilir ve şeffaf bir hizmet, bu sektörün en fazla ihtiyaç duyduğu şey. Biz de yapacağımız şey ile Blockchain’i kullanarak bunu mümkün kılacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment