Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oracle, Bal Takibi İçin Blockchain Kullanacak

Gıda temelli suç ve sahtekarlıkların en fazla görüldüğü maddelerden birisi olan bal, şu anda dünyada gıda terörünün en fazla vurduğu ürünlerin başında geliyor. Balın kalitesi ve orijini konusunda şirketler kolaylıkla yalan beyanda bulunabilirken, bunları takip etmek de bir o kadar zorlaşmış durumda.

Ancak bu noktada Blockhain teknolojisi ile birlikte elimize yeni bir fırsat geçmiş olabilir. Dünyanın en büyük yazılım şirketlerindne birisi olan Oracle’dan yapılan açıklamada, şirketin bundan sonraki dönemde World Bee adlı proje ile birlikte çalışacağı ve Blockchain teknolojisi üzerinden bal takibi yapacağı açıklandı.

BeeMark markası adı altında fonksiyon gösterecek olan bu yeni platformun, balların sürdürülebilir ekolojik ortamlardan geldiğini kanıtlayacağı ifade edildi.

Daha önce de Oracle ve World Bee kurumları bir başka anlaşma daha yapmıştı. O dönemde de balın orijinal olup olmadığının Blockchain aracılığı ile takibi yapılmıştı ve balın üreticiden tüketiciye kadar geçtiği tüm ürün tedarik zinciri aşamaları, bu şekilde takip altına alınmıştı.

Dünya üzerinde birçok gıda üreticisi de yavaş yavaş Blockchain teknolojisine geçiş yapıyor. Blockchain’in bu alanda ciddi bir kullanım alanı ve potansiyeli olduğunu ifade eden yetkililer, benzer operasyonların sayısının da artmasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment