Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da Arz, 2 Yıl İçinde 10 Kat Azalabilir

Ethereum ağının kripto parası olan ETH’deki arzın iki yıl içinde 10 kat azalabileceği iddia edildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ethereum Vakfı araştırmacısı Justin Drake, ETH ağındaki kritik gelişmeleri sıralarken, bu süreç zarfı boyunca ETH arzının da ciddi şekilde düşeceğini aktardı.

Başarılı isim, şunları söyledi:

”Elbette tarihler muhtemelen yanlış çıkacak ancak önümüzdeki iki yıl içinde ciddi gelişmeler bizi bekliyor. Birkaç adet fork, yeni ağ açılışları ve daha birçok şey yaşanacak. Mart 2021’de yapılacak olan fork ile birlikte ETH ağındaki arz oranı 10 kat kadar düşebilir.”

Bilindiği gibi Proof of Work tabanlı bir sistemden Proof of Stake tabanlı bir sisteme geçiş için ciddi çalışmalar yapan ETH yetkilileri, önümüzdeki zaman zarfı boyunca yapacakları güncellemeler ve iyileştirmeler ile birlikte sorunsuz bir şekilde geçişi tamamlamak istiyor. Ağın büyüklüğü göz önüne alındığında bu keskin geçişin elbette bazı parçalara bölünmesi ve öyle ele alınması, en mantıklı yaklaşım olarak görülüyor.

Son dönemde kripto para sektörünün de yaşadığı artış ile yeniden rakamsal bazda kendini toparlayan ETH’de yer alan merkezi uygulamalarda geçtiğimiz Mayıs ayı boyunca toplamda 776 bin ETH transferi olmuş ve bu bir rekor olarak tarihe geçmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment